Hašek: Remízu bráním nerad

Trenéři Bohumil Pánik a Martin Hašek hodnotí utkání.

Hašek: Remízu bráním nerad

Jako první hodnotil utkání hostující trenér Bohumil Pánik.
"Zápas nás zavedl do krásného fotbalového prostředí, protože ještě v mých dorosteneckých fotbalových letech jsem tu kdysi hrál v dorostenecké lize. My vyhráli a získali i prvenství v celé soutěži. Myslím, že i my dnes přispěli do kvality fotbalu. a diváci se měli na co koukat. Obě mužstva se drala do koncových situacích. My ve druhé půli postupně získali herní převahu, chyběl nám ovšem vítězný gól. Když se ale Bohemka pustila vpřed, tak z toho vždy byly nebezpečné situace," přednesl na úvod střípek ze své kariéry.

Ačkoliv Zlín držel míč, tak Klokani dokázali přidělat hostujícímu trenérovi vrásky: "Pokud hrajete takový zápas a chcete ho zvrátit na svou stranu, ale posléze vám zatrne při útočné akci soupeře. Domnívám se, že jsme byli o kousíček herně lepší. Takový fotbal je, někdy vám dá a jindy zase vezme. Ten bod z Ďolíčku musím vzít, bohužel nám kousíček chyběl. Možná jsme měli dát o jeden gól více už v první půli, když nám to tam skákalo po břevně. Styl Bohemky je obrovský nepříjemný. Mají kontrapres a chtěli jsme eliminovat jejich sílu v podobě malých rychlých hráčů, aby nám tam někde neprostrčili přihrávku."

"Podařilo se nám vstřelit vedoucí branku a hráči byli v euforii. Bohemians podnikli rychlý protiútok, ale spíš mě mrzí reakce našich hráčů při ztrátě míče. Místo toho, aby okamžitě mazali zpět pomoci obraně. Tak se dva nebo tři kluci dohadovali o správném řešení uplynulé situace. Bohemka toho využila a vyrovnala. Pro mě je takový způsob řešení naprosto nepřípustný," dal najevo svůj pocit z inkasované branky.

Zlín i po tomto týdnu hraje stále tři soutěže: "Jestli jedete v režimu zápas, dva dny pauza, zápas, dva dny pauza, zápas, tak špatné je to druhé utkání. Hráči si už poté zvyknou a přichází zlepšení. Proti Vlašimi jsme hodně hráčů pošetřili. Prakticky celé pohárové utkání odehrál jen Janíček a Kopečný. Defenzivního záložníka jsme v průběhu zápasu nahradili více konstruktivnějším Hnaníčkem. V něj jsem věřil, že něco vymyslí. Má dobrou střelu z dálky a je hernější."


Po chvíli přišel i domácí kouč Martin Hašek.

"Na těžkém terénu jsme výjímkou krátkých úseků hry tahali za kratší konec. Zlín v podstatě opanoval hřiště, k čemuž si pomohl hlavně vysokým procentem vyhraných osobních soubojů. Naši útočníci i záložníci budou mít asi dost záporná čísla oproti soupeři. Od toho se zápas odvíjel. Zlín více držel míč, dokázal si vytvořit tlak, z nějž vznikaly šance a vcelku byl lepším týmem. Už v první půli hosté trefili břevno, dali gól a měli další šanci. Pro nás bylo malým vítězstvím vyrovnání, poněvadž šlo o naší jedinou příležitost. Ačkoliv jsme hráli ve druhém poločase ve velké míře na vlastní půlce, tak jsme měli větší šance pro změnu my. Ale Vaníček branku netrefil a Kabajev minul míč metr od brankové čáry," viděl rozdíly mezi soupeři.

Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Trenér Bohemians přiznal, že držet remizový výsledek není jeho vášní: "Bránili jsme remízu, což říkám nerad. Chtěl bych se v utkání, kde je výsledek nerozhodný chovat tak, abychom ho vyhráli. Ani na lavičce jsme neměli někoho, kým bychom oživili ofenzivu. Vyztužili jsme defenzivu a bod nakonec získali, což je pro nás pozitivní výsledek. Zápas nás nezastihl v nejlepší sportovní formě, někteří hráči nepodali výkony jako v předešlých zápasech. Je to sport a ta proměnná se vždycky objeví. Zlín na mě působil v podobě nejsilnějšího protivníka, jakého jsme tady doma mohli vidět."

"Podle minulých zápasů je pro nás charakteristické hrát rychle nahoru. V dnešním zápase ale nebyla u hráčů první myšlenka dopředu, nýbrž dozadu. Hráli jsme pro nás nevyhovující způsob hry, díky němuž se Zlín dokázal zformovat do postavení. Nutili nás k dlouhým míčům, pro něž nemáme typologicky vhodné hráče. Kabajev sice má sílu, ale není to hlavičkář. Moc soubojů nevyhrál, osobně si pamatuji jeden. Mašek je malý, takže ten už vůbec ne. Kdybychom hráli dle naší představy, tak bychom defenzivu Fastavu prověřili více a možná by se i odhalilo více okének," přednesl hlavní kámen úrazu při zakládání útočných akcí.

Reiter prožívá v posledních zápasech vydařené chvíle: "Do té doby, než připravil branku mě svým výkonem neuspokojil. Ale tou akcí, ze které jsme skórovali nám náramně pomohl. On v lize teprve začíná, takže má výkonnostní výkyvy. Začal výborně, pak ale hrál průměrně. Neměli jsme za něj varianty, tudíž musel hrát. Ač jsme cítili, že by potřeboval posadit a byla na něm možná i větší zodpovědnost. Pak se nám uzdravil Luts a šli jsme do rizika s nasazováním mladého Vaníčka, takže jsme ho posadili. Od té doby nejdříve dal gól, pak jsme ho posadili znovu a dal zase gól. Dnes hrál, protože Luts má virózu. Ohromně nám pomohl, protože nebezpeční jsme byli hlavně přes pravou stranu. Dá se říct, že někdy má nadstandardní věci. Potřebuji ale od něj kompaktnější výkon směrem do defenzivy a také, abych ho nemusel střídat kvůli křečím nebo vyčerpání."