Hůlka: Nebyl to náš den

Utkání se Zlínem komentuje Lukáš Hůlka.

Hůlka: Nebyl to náš den

Utkání se Zlínem hodnotí Lukáš Hůlka. Pro klubový web prozradil, proč se týmu úplně nedařilo a promluvil také o Zlínu z minulé sezony. Více v rozhovoru.

Dnes jsme odehráli asi nejtěžší zápas na domácím stadionu.
Ano a hlavně co se týče průběhu celého utkání. Před zápasem jsme si řekli, jak chceme hrát, snažili jsme se předpovídat hru soupeře. Nemyslím si, že se nám úplně podařilo zrealizovat naše plány. Bylo to náročné a nevyvíjelo se to podle našeho očekávání. I přesto, že jsme hráli doma, tak není remíza ztrátou, nýbrž ziskem.

Zaskočil nás Zlín něčím?
Těžko můžu určit, jestli hrál soupeř něco jiného, než jsme čekali. Nebo že jsme hráli hůř oproti našim možnostem. Dnes jsme neměli den. Všechno nešlo tak, jak bychom chtěli. Právě o to je bod cennější.

Antonín Vaníček po premiérové asistenci přidal i gól. Obnos v klubové kase opět vzroste.
Abych řekl pravdu, tak tyto částky nemám já na starost. Ani nevím, kolik bude platit. Nebude to ale nic velkého, je to spíše vzpruha pro něj. První ligový start, gól přidá na sebevědomí. Může mu to teď hodně pomoci.

Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Určovala ráz zápasu i síla v osobních soubojích, kterou disponovali hlavně středoví hráči Zlína?
Soupeř byl dnes zkrátka všude o krok dřív. I odražený míč se odrazil k němu. Těžko mluvit o štěstí, ale kolikrát jsme prostě chtěli, ale nešlo to. Také proto si získaného bodu ceníme.

Minulou sezonu jsi hrál proti Zlínu za Hradec Králové. Byla vidět na hráčích Fastavu nabytá zkušenost v některých situacích z Evropské ligy?
Domnívám se, že se příchodem několika hráčů zvýšila konkurence. Stále bojují na třech frontách a hráči cítí, že když hrají Evropskou ligu ve čtvrtek, tak to neznamená, že budou hrát ligový zápas o víkendu. Neexistuje od někoho nějaké vypuštění souboje. Zapříčiňuje to konkurence, nutí je to v každém zápase podávat maximální výkony. To je asi hlavní rozdíl oproti Zlínu z minulé sezony. I když nejsou v lize bodově tam, kde by chtěli, mají kvalitní tým.