Překvapení ligy v Ďolíčku

Klokani doma vyzvou olomouckou Sigmu.

Překvapení ligy v Ďolíčku

Listopad začnou Klokani na domácím stadionu proti letošnímu překvapení ligy. Ačkoliv patří Olomouc do dvojice nováčků této sezony, tak se již od prvních kol Sigma vyšvihla do popředí tabulky a i tři kola před koncem podzimu se stále drží na pohárových příčkách. Bohemka s Olomoucí už odehrála přes dvacet utkání, ale vzájemná bilance v poměru 4 - 11 - 11 staví do výhodnější pozice před sobotním utkáním právě hosty z Olomouce. Svěřenci trenéra Jílka pocítili hořkost porážky pouze na hřišti aktuálního lídra tabulky, plzeňské Viktorie. Hlavním partnerem utkání je společnost M-S Group.

V letní přestávce klub přišel o několik zkušených hráčů. Michal Ordoš přestoupil do kyperského Karmiotissa Polemidon. Martin Šindelář odešel do konkurenční Ostravy. Smlouva skončila Jakubu Petrovi, který našel nové působiště v Uherském Hradišti. Kontrakt skončil i Rajnochovi. V Polských Katowicích hostuje Yunis.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Ani příchodů ovšem moc nebylo a Sigma se snažila hlavně udržet stávající kostru týmu. Své hostování z italské Boloňi si prodloužil Radakovič. Zdeněk Linhart byl na Moravu zapůjčen z pražského Edenu. Liberec uvolnil na hostování Michala Obročníka a Mladá Boleslav stopera Poloma.

I když čeká Bohemku nováček, tak ne v každém případě se jedná o vyloženého novice v soutěži. Trenér Martin Hašek vnímá Sigmu Olomouc trochu jiným způsobem: "Označení nováček je trochu zavádějící. V mých očích je Olomouc stabilizovaný, sportovně nadprůměrný tým. Hráči jsou už dlouho spolu. Všichni jsou schopni plnit pokyny pro daný způsob hry. Hru jim tvoří Houska, který ale také dává góly. Dále pak i šikovný Plšek, jenž byl i nejlepším střelcem druhé ligy v minulém ročníku. Třetím v pořadí je útočník Chorý, který sice nedává tolik branek. Ale svojí postavou a pracovitostí je pro mužstvo důležitý. Na hřišti jsou všichni v pohybu a nevadí jim míč, jsou technicky zdatní. I po ztrátě míče rychle přepnou a snaží se o jeho zisk. Momentálně drží sérii devíti zápasů bez porážky. Minule porazili jedním gólem Teplice a získali tři body. V sobotu budou chtít bojovat o další."

Marodka Bohemians se postupně vyprazdňuje: "Švec není ve stavu, kdy bychom mohli být optimističtí k jeho nasazení do zápasu během posledních podzimních ligových kol. S Bartkem je to o něco lepší. Do zápasu je schopen naskočit, ale teprve se uvidí, jestli ho využijeme už se Sigmou. Tetteh už je schopen trénovat, nechceme ovšem nic podcenit. Jeho nasazením bychom podstoupili velké riziko dalšího zranění. V reprezentační přestávce podstoupí silové testy, které zatím nestihl. Podle výsledků také uvidíme, jak s ním efektivně pracovat, aby se nezranil. Pokud bude během celé reprezentační pauzy trénovat a vše by šlo podle plánu, tak na poslední tři zápasy bychom s ním už mohli naplno počítat."

Olomouc je po další roční druholigové přestávce zpět v nejvyšší soutěži. Kouč Hašek ovšem vidí sestup jako rozhodující faktor aktuální situace: "Sigmě dozrála generace ročníku 1993, který dokázal vyhrát i dorosteneckou ligu. V sestupové sezoně ještě tito hráči nehráli první housle, ale teď ji táhnou. Předtím ještě nebyli tahouny týmu. Mají velmi dobré základy z mládeže. Nebyla tam ta chemie, protože tam byli starší dražší hráči. Po tom sestupu přišla čistka těch dražších a starších hráčů, místo nichž nastoupili právě tihle třiadvaceti a čtyřiadvacetiletí. Sestup jim umožnil tuto transformaci, proto jsou na třetím místě. Kdyby nesestoupili, tak by přišli jiní hráči. Ale oni se rozhodli jít se stejným trenérem a hráči, což se jim teď vyplácí."

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
K utkání se upínají i hráči. Lukáš Hůlka si je vědom těžké práce, ale věří v získání bodů: "Myslím, že ligu začali tak, jako prošli tou druhou. Dokázali navázat na euforii, předvedenou hru a výsledky. Ten tým je dlouho pospolu, doplnil se jen o pár hráčů. A ti nově příchozí přišli spíše pro zvýšení konkurence, než aby někoho nahradili. Jsou sehraní, mladí a draví. Povedly se jim první tři zápasy a ukázalo se, že jak hrají, trénují a pracují, je pro ně správný směr. Pokračují v tom, i když teď výsledkově trochu zadrhli. Nečeká nás rozhodně nic jednoduchého, ale každý zápas je jiný. Využijeme domácího prostředí a nebudeme jim chtít nechat ani jeden bod."

Zápas je na programu v sobotu a začíná v 18 hodin. Živě ho bude vysílat ČT sport. Jako hlavní rozhodčí bude mít zápas na starost Pavel Julínek. Asistovat mu s Petrem Blažejem bude i Jakub Hrabovský. Roli čtvrtého sudího bude plnit Petr Ardeleanu. Na Virtuálním Ďolíčku vám přineseme textový online, po zápase také reportáž. Žijte s námi na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Přidejte ke svým příspěvkům hashtag #BOHOLO nebo nás přímo označte a ukažte se přímo v detailu zápasu na stránkách Bohemians. Lístky jsou stále k dispozici za 150 Kč a 230 Kč ZDE.

Bohemka TV