Cenný bod proti Olomouci

Klokani dřeli a odměnou jim byl vyrovnávací gól Haška.

Cenný bod proti Olomouci

Trenér Hašek vyslal od samého začátku na hrot útoku Nečase. Klokani na svého soka od úvodu vlétli. Už v první minutě vybojoval míč na půlící čáře Jindřišek a nahrál Maškovi. Ofenzivní záložník Bohemians postupoval s míčem až na hranici vápna, ale svým pokusem trefil jen uprostřed branky stojícího brankáře Buchtu. Hned po pár vteřinách to Bohemka zkusila znovu. Za velkým vápnem se míče zmocnil Hašek. Svojí silnější levačkou se odhodlal ke střele, kterou Buchta jen se štěstím prsty vyrazil na rohový kop.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)
Klokani dlouho nepouštěli hosty vůbec ke své brance. První ohrožení pro Fryštáka přišlo až po dvaceti minutách. Nejdříve Houska průnikovou přihrávkou vybídl do úniku Zahradníčka. Ještě před zakončením hostujícího záložníka přispěchal rychlým skluzem Hůlka, který upíchl míč na rohový kop. Šanci měl i Plšek. Ale prudký centr Falty z levé strany zakončil pouze do rukavic Fryštáka. Dobrým obranným zákrokem poté získal míč Šmíd pro Nečase. Rychlík Klokanů postupoval vstříc brance, ale trefil jen clonícího obránce.

Hned z protiútoku se dostala Sigma do vedení. Chorý si převzal míč a obešel Hůlku. Postupoval dále na střed branky, ale jeho střelu skvělým zákrokem Fryšták vyrazil. K dorážce se ovšem prodral Plšek a poslal hosty do vedení. Vypadalo to, že Olomouc půjde do kabin v klidu. V nastaveném čase ale Radakovič fauloval ve vápně Maška a rozhodčí Julínek nařídil pokutový kop pro Bohemians. K jeho exekuci se postavil Kabajev, ale branku minul. Klokani tak šli do kabin s jednobrankovým mankem.

Bohemka šla do druhé půle s touhou otočit stav zápasu. Své rohové kopy ale Bohemka nevyužila a zahrozili hosté. Kalvach napřáhl za šestnáctkou, ale jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil Fryšták na rohový kop. Ten mohl zakončit opět Kalvach, ale na zadní tyči nedosáhl na míč. Do ofenzivy se opět vrhli Klokani, ale Hůlkova střela se odrazila od tyče a na malém vápně už nedokázal nikdo z Klokanů procpat míč do sítě.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1(0:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1(0:1)
Bohemka šla srdnatě stále za vyrovnáním a vyplatilo se jí to. Jindřišek přihrál Haškovi, který si navedl míč na střed a šajtlí prostřelil na přední tyči Buchtu. Bohemians se i nadále hnali do útočení. Míč opět poskakoval na malém vápně, ale bohužel ani tentokrát ho žádný z Klokanů nedokázal protlačit do sítě. Zelenobílí už ve zbytku času svojí snahu ve vedoucí gól neproměnili, ale i tak získali s Olomoucí velmi cenný bod. I přes neproměněnou penaltu se svěřenci trenéra Haška nadechli a navlékli další korálek na sérii neporazitelnosti, která čitá před reprezentační pauzou čtyři zápasy.