Zelenobílí míří do Boleslavi

Souboj sousedů v tabulce je na programu v neděli odpoledne.

Zelenobílí míří do Boleslavi

Po další reprezentační přestávce vkročí Klokani do závěrečného trojlístku ligových zápasů před koncem podzimní části HET ligy. Jako první vycestují v neděli svěřenci trenéra Martina Haška do nedaleké Mladé Boleslavi. Středočeši se po nevydařeném vstupu do soutěže postupně zvedají a v tabulce se dokázali vyšplhat těsně za Bohemku. Do nedělního souboje budou Bohemians chtít vylepšit vzájemnou bilanci, která v poměru 7 - 5 - 4 dává malou psychickou výhodu modrobílým. Klokani ale drží čtyřzápasovou sérii bez porážky a v několika zápasech se silnějšími soupeři ukázali svou sílu.

Klub prošel v letní přestávce hráčskou obměnou. Do Zlína se po putování ve Slavii a Mladé Boleslavi vrátil Lukáš Železník. Nabídce ze zahraničí neodolal Jiří Valenta a přestoupil do kazašského Šachťaru Karaganda. Slezskou Karvinou posílil Kalabiška, který své působení v tamním klubu změnil v přestup. Miroslav Keresteš hostuje na jihlavské Vysočině. Mladý stoper Lukáš Hůlka je již všem fanouškům Bohemians známý, jelikož další ligové zkušenosti sbírá právě v dresu Bohemians. Brankář Jakub Diviš odešel do severočeských Teplice. V týmu nepokračuje ani další gólman Jan Šeda, jemuž skončila smlouva. Jakub Nečas se vrátil po hostování do Sparty a obratem zakotvil v Ďolíčku.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Po odchodech přišla také celá řada příchodů. Kmenovým hráčem týmu se stal Marek Matějovský, jež v Boleslavi předtím pouze hostoval. Další působiště v tuzemské nejvyšší soutěži absolvuje Nikolaj Komličenko, který po Liberci posílil právě Středočechy. Posilou mezi tři tyče se stal ázerbajdžánský reprezentant Kamran Agajev. Z pražské Slavie byl zapůjčen stoper Matěj Chaluš. Stejnou formou působí ve městě automobilů i Ruslan Mingazov. Modrobílý dres obléká i Michal Hubínek, který přestoupil na začátku září právě z Bohemky.

Trenér Martin Hašek vnímá kvalitu a zázemí protivníka: "Vzhledem k jejich rozpočtu, ambicím a kvalitě hráčů patří mezi špičku ligy. Sice neměli dobrý vstup do soutěže, ale teď třikrát po sobě vyhráli a posunuli se do středu tabulky. Momentálně na nás ztrácí bod a k vidění bude souboj dvou sousedů. V ofenzivě mají kvalitní hráče jako Mebrahtu, Rada a Přikryl."

Modrobílí se po nepovedeném startu odrazili a stoupají tabulkou vzhůru: "Někdy máte horší starty, jindy zase lepší. U jiného týmu je třeba horší konec. Hráči ani trenér nejsou roboti. Příčiny nejsou navenek tak jasné, abych byl já tím, kdo by měl jejich úvod do ligy analyzovat."

Boleslavští prožili netradiční moment, když byl vyloučen brankář Agajev: "Stalo se mi to už jednou v Liberci, když byl gólman vyloučen. Následně i s Vlašimí při zápase v Karviné. To se ve fotbale stává, že je brankář vyloučen a jde tam jiný. Sice dohráváte v deseti, ale Boleslav dokázala vyhrát. Magera proti Ostravě nastoupil na postu stopera, ale předpokládám, že to bylo z nedostatku hráčů pro tuto pozici. Nás ale neovlivní, jestli nastoupí v útoku nebo v obraně. Nebyl by prvním hráčem, který by se na konci kariéry přesunul z útoku do obrany."

Bohemka v reprezentační přestávce hlavně zdokonalovala svůj systém: "Pokračovali jsme v prohlubování návyků pro náš způsob hry. Jedeme si stále svoji písničku. Snad jen jeden trénink byl přizpůsoben tomu, jak Mladá Boleslav brání. Nemáme to postavené tak, abychom měli připravené tréninky zrovna na příštího soupeře."

Na utkání se soustředí i hráči. Michal Šmíd respektuje kvalitu Středočechů, ale vidí šance na body: "Čeká nás hodně těžký soupeř. Boleslav se rozjela a je škoda, že jsme s ní nehráli dřív. Určitě ale nejsou nepřekonatelní, když budeme dobře organizovaní jako proti Olomouci, tak můžeme uspět. Nevím, jestli proběhlo nějaké hecování s Jakubem Radou a Michalem Hubínkem. Já na tohle ani moc nejsem."

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Trenér Hašek nebude mít k dispozici Lukáše Hůlku, který hostuje v Ďolíčku právě z Mladé Boleslavi a dohoda mezi kluby mu nedovoluje ve vzájemném utkání nastoupit. Ale i trenér Dušan Uhrin mladší nebude mít k dispozici všechny hráče. Po červené kartě v zápase proti Baníku Ostrava si jednozápasovou stopku odsedí brankář Kamran Agajev. Po vypršeném karetním trestu ovšem mají opět zelenou Marek Matějovský s Patriziem Stronatim. Zápas začíná na Městském stadionu v Mladé Boleslavi v 15:00. Živě ho nevysílá žádná televizní stanice. Hlavním rozhodčím bude Pavel Orel. Na čarách mu bude asistovat Zdeněk Dobrovolný s Michalem Pfeiferem. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Prostřednictvím Facebooku, Twitteru a Instagramu nás označte u svého příspěvku nebo připište hashtag #MBLBOH. Fanouškům Bohemians jsou na stadionu určeny sektory L, M, N. Vstupenky stojí 140 Kč a k mání budou před zápasem na pokladně u vstupu do zmíněných sektorů.