Loupež bodů v Boleslavi

Klokani vezou vítězství z města automobilů.

Loupež bodů v Boleslavi

Do základní sestavy se proti Mladé Boleslavi vrátil kapitán Daniel Krch. Spolu se svými spoluhráči se musel mít od úvodu na pozoru. Boleslavští byli od první minuty aktivnější, ale Bohemka pozorně bránila. O ofenzivní akce domácích se staral hlavně Rada. K ohrožení branky Fryštáka se Boleslav dostávala jen díky standardním situacím. Nejprve centr Rady od rohového praporku zakončil Fabián na zadní tyči nad branku. Po chvíli Rada prudkým centrem z poloviny hřiště rozehrál standardní situaci. Míč si ale nenašel žádný ze spoluhráčů a Fryšták mohl v klidu vykopávat.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:0)
Poté chtěl změnit stav utkání Rada sám. Za hranicí šestnáctky se opřel do míče, ovšem jeho přízemní střela letěla mimo. Klokani hru vyrovnali a aktivita domácích vymizela. Hašek vyhrál hlavičkový souboj, čímž prodloužil dlouhý míč Krcha k Nečasovi. Zpětnou přihrávku útočníka Bohemky ale zachytil Magera a Fleišman odkopl míč pryč. Po dvaceti minutách se opět od rohového praporku ozval Rada. Na centr si naskočil v oblasti penaltového puntíku Chaluš, ale hlavou mířil nad Fryštákovu svatyni. Po půlhodině hry se prezentoval Nečas střelou za vápnem, ale o kousek minul pravou tyč branky Vejmoly. Ve zbytku poločasu za mírné převahy Bohemians domácí hráči v soubojích přitvrdili, ale rozhodčí Orel za pomocí žlutých karet všechny situace zvládl a ukončil první půli.

Do druhé půle nastoupil Reiter místo Lutse a okamžitě se zapojil do dění utkání. Jindřišek z levé strany přenesl hru doprava právě na Reitera. Záložník Bohemians si udělal ze dvou hráčů Boleslavi stojící kužely a naservíroval míč pod sebe od lajny Vaníčkovi, který napálil míč do sítě.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Prah 1905 1:2 (0:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Prah 1905 1:2 (0:0)
Po dalším souboji ve vápně Bohemky ale odpískal Orel po chvilce váhání pokutový kop ve prospěch domácích. K exekuci se postavil Magera a s přehledem proměnil. S rychlou odpovědí přišli Klokani. Mašek hezky sklepl míč Nečasovi, který se proti Vejmolovi nemýlil a vrátil svému týmu vedení.

Nečas chtěl rozšířit svůj gólový účet, když se položil do odraženého míče, branku ovšem minul. Boleslav chtěla vyrovnat, ale Mingazovovu střelu obrana Bohemky zablokovala na roh. A pět minut před koncem Fryšták vyrazil centr na malé vápno, ale ještě před vysokým útočníkem Boleslavi dokázal skvěle míč vyrazit na roh, čímž fantasticky zachránil vedení Bohemky. Ke slovu se dostal i střídající Tetteh, jež se hnal do úniku, ale Chaluš ho stáhl za cenu žluté karty. V tu chvíli už jednu na svém kontě měl, a tak se po červeném kartónku poroučel do sprch. Bohemka ve zbývajícím čase poctivě bojovala a odměnou jí jsou tři body.