Krch: Pocity jsou super

Zápas v Mladé Boleslavi popisuje Daniel Krch.

Krch: Pocity jsou super

Bez jednoho dne je tomu půl roku, kdy jsme naposled viděli Daniela Krcha nastoupit od začátku v mistrovském utkání. V neděli vyběhl s kapitánskou páskou od úvodního hvizdu a svým výkonem přispěl k vítězství. V pozápasovém rozhovoru prozradil své dojmy z utkání, ale i způsob, jakým chtěl se svými spoluhráči tří bodů dosáhnout. Vše v rozhovoru.

Poprvé po zranění jsi nastoupil v základu, navíc vezeme výhru...
Z utkání mám skvělé pocity. Dokázali jsme zvítězit, já mám ještě zvláštní příchuť, protože jsem šel do utkání poprvé od začátku. Věděli jsme, že Lukáš Hůlka nemůže proti Mladé Boleslavi hrát. Už se jen rozhodovalo, jestli ukáže trenér na mě nebo na Petra Buchtu. Rozhodl se pro mě a v týdnu nám volbu sdělil.

Když jsi hrál naposled v Mladé Boleslavi, tak jsi vstřelil vyrovnávací gól. Vzpomněl sis před zápasem?
Zmíněné utkání spadá do skupiny mých posledních klání před zraněním. Odehráli jsme tady dobré utkání, už tehdy měly být tři body naše. Naštěstí se nám tento počin podařil tentokrát.

Boleslavští krom prvních deseti minut příliš nehrozili. Zaskočili nás něčím?
Neřekl bych, že nás překvapili něčím, co jsme nečekali. Šlo spíš o naši hru, hodně jsme kazili a zbytečně jsme je dostali od začátku na koně. Jinak jsme mohli být možná trochu kvalitnější na míči, ztráceli jsme více míčů než by bylo záhodno.

Penalta vzbudila velký vzruch. Jak vypadala situace z tvého pohledu?
Jestli odpískal kontakt Michalu Šmídovi nebo Josefovi Jindřiškovi? Abych řekl pravdu, tak nevím. Šmíďák říkal, že se ho skoro snad ani nedotkl. Míč vyplaval a já ho hned odkopl. Nedokážu říci, co rozhodčí odpískal. Jestli říkají televizní záběry, že se nic nenašlo, tak v tom případě asi nebyla.

Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Posunuli jsme se na šesté místo v tabulce. Jedeme nad plán?
Těžko říci, co se s plánem slučuje a co je třeba navíc. Jdeme zápas od zápasu, vždycky se snažíme urvat nejvíc bodů. Samozřejmě jsme spokojení, že jsme už na podzim překročili hranici dvaceti bodů. Stále chceme víc a víc. Těžko jasně odpovědět, ale převládá spokojenost s aktuálním počtem bodů.

Útočník Lukáš Magera nastoupil opět na pozici stopera. Pomohlo nám to vzhledem k typologii našich ofenzivních hráčů?
Počítali jsme s tím, že buď bude stoperská dvojice ve složení Chaluš - Magera nebo Chaluš - Stronati. Středoví obránci Boleslavi jsou vysocí, soubojoví, ale do rychlosti tolik nejsou. Néča je malý, hbitý, vrtkavý a jeho přednosti jsme chtěli využít, které nakonec sólem ukázal.