Hašek: Převládá v nás spokojenost

Trenéři Martin Hašek a Dušan Uhrin mladší hodnotí nedělní zápas.

Hašek: Převládá v nás spokojenost

Nejdříve zavítal do místnosti pro novináře pozitivně naladěný hostující trenér Martin Hašek.

"Před zápasem jsme měli osmnáct bodů, čekal nás soupeř, který se nacházel o jeden bod pod námi. Bylo jasné, že pokud neprohrajeme, tak ho udržíme za sebou. V případě vítězství bychom překročili pro nás magickou hranici dvaceti bodů v rámci podzimní části soutěže. Jsem rád nejen za splnění náročnějšího úkolu, ale také za čtyřbodový náskok na Mladou Boleslav a za získané tři body. Můžeme se v klidu a dobrém rozpoložení připravovat na páteční souboj s Libercem," přednesl na úvod spokojenost s aktuálním bodovým stavem svého týmu.

Posléze ale zaměřil svůj pohled na průběh utkání: "V podstatě celý první poločas byl k vidění průměrný zápas, který nebyl pro diváka moc zajímavý. Ve velké míře převažovaly osobní souboje nad malém množství střel a šance si nevytvářel nikdo. My se dostali mentálně do zápasu až někdy kolem patnácté minuty, čímž se podařilo hru srovnat, ale pořád jsme nebyli nebezpeční. Hráčům jsem v kabině řekl, že máme hru pod kontrolou ve smyslu malého vzrušení před naší brankou, soupeř nám nehrozil. Náš dozor ovšem nespadal do podoby, aby logické vyústění naší hry byl gól. Ve druhé půli jsme začali hrát tak, aby se dění na hřišti proměnilo v branku. Zrychlili jsme přechod, větší byla i kvalita přesnost, z našich akcí vznikalo nebezpečí. Pomohlo nám i střídání, protože Reiter přinesl na hřiště rychlost, čímž se odšpuntoval i Nečas. V defenzivě jsme zvládali bránit bez problému, až na na inkasovanou branku z pokutového kopu. Jsme velmi spokojeni, pro nás je to druhá venkovní výhra v sezoně. V minulém ligovém ročníku vyhrála Bohemka venku jen v Jihlavě, což se v dosavadním průběhu ligy opakovalo. Dnes ale vezeme podruhé tři body ze hřiště soupeře, za překonání tohoto milníku jsme rádi."

Lodivod Bohemians odtajnil zbraň, kterou jeho svěřenci během utkání uplatňovali: "Chtěli jsme presovat domácí po ztrátě míče, donutit soupeře buďto do rizika přihrávky na střed a získat míč. Nebo také přimět hráče k nakopávaným míčům, sebrat druhé míče a hrát rychle. Věděli jsme, že stopeři nejsou rychlí, což nám vyhovovalo, jelikož my pár rychlých hráčů máme. Doufám ještě v rozšíření těchto typů hráčů během zimního přestupového období. Taktickým záměrem bylo chodit přes střed obrany do ofenzivy přízemní kombinací, protože zadáci Boleslavi jsou dobří, když mají míč před sebou. Kdybychom zachovali víc klidu a měli větší kvalitu v koncovce, tak těch gólů mohlo být i více."

Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
"Byl jsem šťastný, že jsme šli do vedení a také za Kubu Nečase samotného. On je pracovitý, poctivý a pokorný. Boleslav o něj neměla zájem, brali jsme ho hned poté, co ho zdejší klub vrátil Spartě. Když jsem se to dozvěděl, tak jsme ho chtěli, zapadá do našeho systému. Věděl jsem, že ho gól může posunout o kousek se sebevědomím. V gólové akci uplatnil potenciál, je rychlý, obratný, vrtkavý. Ještě se ho zeptám, jestli chtěl takhle zakončit. Myslím si, že zamýšlel obstřelit brankářovu nohu, odhaduji tak padesát na padesát. Důležité ale je, že se mu konečně podařilo branku dát (smích)," přidal svůj pohled na hbitého Klokana.

Po chvíli přišel i domácí kouč Dušan Uhrin mladší.

"Bohužel jsme přistoupili k utkání, tak jak jste viděli. Začátek byl z naší strany dobrý a pravděpodobně jsme si mysleli, že se Bohemka porazí sama. Měli jsme na paměti, že se střetáváme s bojovným týmem, který se prezentuje presinkem. Dvacet minut jsme hráli podle předzápasových pokynů. Poté ale bylo hrozně moc míčů rychle nahoru, přestali jsme kombinovat středem. Řekl bych, že jsme začali hrát stejně jako soupeř v prvním poločase. Ve druhé půli jsme nepochopitelně otevřeli střed hřiště, kdy jsme inkasovali dva góly a mohl přijít i třetí. Naše hra dopředu byla pomalá, tak jsme hrát nechtěli ," vyjadřoval nespokojenost s počínáním svých hráčů.

Dále přiznal nenaplnění předzápasových očekávání: "Bohemka presuje po celém hřišti, chtěli jsme hrát do ofenzivy, ale nedařilo se nám. Až po druhé brance přešla naše hra do hektiky. Mingazov měl obrovskou šanci, zápas jsme nezvládli. Domnívám se, že jsme předpokládali pro nás jednodušší zápas než nakonec byl. Chyběla mi bojovnost, zejména ve druhém poločase."

"Do téhle doby hrál Chaluš dobře. Nevím jestli byl unaven z reprezentačního srazu. Udělal dvě obrovské chyby, z nichž první vedla k prvnímu gólu. Patří mezi mladé hráče, má před sebou perspektivu. Zbytečně šel ven při první brance, ale stejně si počínal Fleišman, který se nechal obejít. Nestál na svém místě, hráče Bohemky jsme v podstatě dobíhali. I když jsme si řekli, že nebudeme obranu otevírat, stejně jako na začátku zápasu. Přišla první situace a my z ní obdrželi branku," vyčinil chyby zadákům Mladé Boleslavi.

Na skutečnost, jestli Středočeši podcenili Klokany nenašel přímou odpověď: "Nevím přesně čím to je. Možná tím, že jsme od začátku hráli dobře, kombinovali, hráli normálně. Defacto od úvodu druhého poločasu mi přišlo, že jsme působili tak, jako kdyby se nic nemohlo stát. Zbytečně jsme začali vymýšlet. Hráli jsme prostředkem, obléhali pokutové území, do vápna chodilo málo míčů. Chramosta podstoupil hrozně málo soubojů, musí být důraznější. "