Nečas: Škoda nevyužitých šancí

Utkání komentuje Jakub Nečas.

Nečas: Škoda nevyužitých šancí

Zápas s Libercem popisuje Jakub Nečas. Průběh utkání, taktické plány a další pocity útočníka Klokanů v rozhovoru.

Měli jsme více šancí, ale máme jen bod...
Sice jdeme ze zápasu s bodovým ziskem, což nás určitě trochu mrzí. Příležitosti ke skórování jsme si vytvořili, ale bohužel zůstaly neproměněny. I ten bod z utkání bereme.

Liberec měl v úvodu trochu navrch. Po půlhodině jsme měli dobrou pětiminutovku. Zakřikli nás hosté pozměněným rozestavením?
Neřekl bych, že nás zaskočil. Je ovšem pravda, že prvních třicet minut jsme se dala naše hra považovat za oťukávání se soupeřem. Do utkání jsme se poté dostali, přišly dvě šance. Je velká škoda, že jsme je nevyužili. Kdyby se tak stalo, možná bychom utkání mohli kontrolovat, klidně až do konce. Do druhého poločasu se klání vyrovnalo, nastoupili jsme dobře po pauze. Od začátku druhé půle jsme hráli lépe, než od první minuty. Nakonec byl z toho bod, ale pro nás je asi dobrý.

Nedostávali jsme se tolik za obranu na rozdíl od jiných zápasů.
Liberec byl na nás určitě dobře připravený. Když se podíváme z druhé strany, tak my byli na ně rovněž dobře nachystáni. Taktický pokyny, které jsme měly se nám úplně nepodařilo využít. Za defenzivní linii jsme se nedostávali tak, jak bylo v našem plánu. V obraně hráli opravdu vysoko, ale teď už s tím nic neuděláme.

Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Po nádherné střele z voleje jsi měl ještě jednu šanci.
Ani sám nevím, jestli jsme střílel nebo přihrával. Od Hašana (Martin Hašek - pozn. red.) jsem dostal trochu delší přihrávku, míč trochu po podmáčeném hřišti sklouzl. Vracel jsem balón před bránu, ani jsem nevěděl, kde je přesně Máša (Dominik Mašek - pozn. red.). Chtěl jsem vykulit míč před branku, bohužel situace vyplynula tak, že Dominiku Maškovi kousek chyběl. Míč byl i kousek od brankové čáry, takže ke gólu bylo rovněž blízko.

Navyšuje dobrý pocit ze zápasu i čisté konto?
Určitě jsem rád, že se nám podařilo vzadu nulu udržet. Fryšty (Tomáš Fryšták - pozn. red.) měl pár zákroků, nic extrémního předvést nemusel, když bych měl porovnávat s předešlými zápasy. Kluci pracovali dozadu fantasticky, o nulu se zasloužil celý tým, ale hlavní zásluhu na tom mají hráči z obrany.