Hašek: K výhře jsme měli blíž

Trenéři Jindřich Trpišovský a Martin Hašek hodnotí páteční zápas.

Hašek: K výhře jsme měli blíž

Nejdříve předstoupil před novináře hostující trenér Jindřich Trpišovský.

"Dnes měly být k prodeji lístky spíše na atletické závody, než na fotbalové utkání. Kondiční trenéři si přišli na své, z atletiky by mužstva prospěla na výbornou. S fotbalem už to bylo o poznání horší, zápasu by prospěla branka. Bohemka hraje svůj styl, na nějž jsme reagovali. Věděli jsme o její rychlé hře, pasy za obrannou linii s náběhy. Nemohli jsme hrát v defenzivě tak vysoko, jako jsme zvyklí. Terén spadal také do kategorie těžších, dění na hřišti sklouzlo do boje. Absolutorium si zaslouží oba týmy za fyzickou stránku a bojovnost. Kdyby padl gól, možná by se utkání více otevřelo. Šancí bylo poskromnu, remíze je zasloužená," ukázal na taktické plány svého týmu.

Kouč Liberce viděl šance Klokanů, kde se utkání dalo zlomit: "Bohemka měla v první půli pasáž, kdy během pěti minut měla dvě slibné příležitosti, zápas mohla rozhodnout. Druhý poločas už byl víceméně vyrovnaný, vždycky byl někdo chvíli na míči. Nám se nedařilo prosadit kombinační hrou, na čemž se podílel i presink Klokanů, v němž jsou výborní. Kulisa byla opravdu fantastická, jen fotbal byl bohužel slabší."

Slovan netradičně nastoupil v rozestavení 3 - 5 - 2: "V Jihlavě nás Vysočina hodně brejkovala, dávala hodně míčů za obranu. Z velké části zakládají útoky Bohemky právě stopeři dlouhým míčem za obranu. Chtěli jsme mít tři střední obránce, abychom pokryli šířku hřiště. Nečas je na ofsajd lajně rychlý, náběhový. Nahoru vybíhá i Mašek, doplňuje je ještě Hašek, Vaníček s Reiterem jsou rovněž rychlí. Systém nám pomohl eliminovat jejich přednosti. Myslím, že Bohemka neměla vyloženě nějaký protiútok."

"Spokojený nejsem, poněvadž nepadl gól. Nemám rád takový průběh, radši bych byl za 2:2 nebo 3:3. Hlavně aby padaly branky. Chtěli jsme v Ďolíčku vyhrát, na vítězství jsme ovšem neměli, bod musíme brát," přiznal, že by případná výhra hostů byla šťastná.

Následně přišel do místnosti pro novináře i domácí trenér Martin Hašek.
"Základní cíl zvítězit se nepodařilo splnit, chtěli jsme se s fanoušky rozloučit výhrou. Cítím lehké zklamání, protože přeci jen jsme ke třem bodům měli o něco blíže. S týmem ze špičky tabulky jsme hráli způsobem hry jako rovný s rovným, podobně jako s Olomoucí jsme obstáli. Pozice v tabulce na níž se nacházíme je zasloužená, není to shoda okolností či náhody," připomněl dobré výkony proti výše postaveným soupeřům.

Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Bohemka si vytvořila šance, ale lodivoda Haška mrzelo něco jiného: "Josef Jindřišek kopl přímý kop nejlépe, jak uměl. Škoda je spíše dvou kolmých přihrávek za obranu které nedošly ke svým adresátům. Kdyby ke svým příjemcům došly, tak jdeme sami na bránu, chybělo jen pár centimetrů. Obě situace se udály ve druhém poločase. Nejprve dával Martin Hašek pas na Reitera, obránce míč zastavil na poslední chvíli špičkou nohy. Podruhé po příchodu Tetteha, který vybízel do samostatného úniku Kabajeva. Volej Nečase a standardní situace Jindřiška byly krásné fotbalové momenty, kterým jsem zatleskal."

"Když chcete vyhrávat, tak musíte mít zvládnutou obrannou fázi. Pokud se nám podaří uhrát čisté konto, tak jsem za něj rád. Liberec měl jednu střelu zpoza vápna, kterou Fryšták chytil. Defenzivu jsme zvládli dobře, při vychytané nule stoupá gólmanovi sebevědomí. Fryšták se vypracoval v brankářskou jedničku v průběhu podzimu. Nemáme hru postavenou na defenzivě a bránění nuly. Hrajeme nahoře, presovali jsme celý zápas, nezajišťujeme se. Kolikrát hrajeme vzadu jeden na jednoho. Jestli jdete do napadání a chcete být v něm úspěšní, tak vzadu na zajištění nezbývají hráči," okomentoval princip presinku, kterým se Klokani prezentují.

Slova našel trenér i pro zhodnocení aktuální pozice v tabulce: "Máme před sebou ještě jedno utkání. O dva body jsme přesáhli dvacetibodovou hranici, ještě ji navíc můžeme navýšit. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme mít po podzimu dvacet bodů, tak tady na Bohemce všichni skáčeme radostí dva metry vysoko. Jedeme sice nadplán, ale jako trenér máte katastrofické scénáře, ale science-fiction. U těch optimistických jsme na horní hranici, kdyby všechno dopadlo dobře, tak by nám šestá příčka mohla zůstat. Blížíme se ke sto procentům využití našich možností. V deníku Sport jsme v polovině podzimu dostal asi pětašedesát procent zužitkování potenciálu. Dovolím si nesouhlasit, myslím, že jsme překročili metu devadesáti procent."