U21: Dva góly z úvodu stačily jen na remízu

Klokani ukončili sérii čtyř porážek v derby se Spartou.

U21: Dva góly z úvodu stačily jen na remízu

Na hřiště juniorky v Uhříněvsi v 16. kole zavítala Sparta. Bohemka se v posledních utkáních nesetkala s dobrou formou, čtyři porážky v řade mluví za vše. Ovšem v minulém kole už byla předvedená hra lepší a prohra v Teplicích byla opravdu těsná. Letenští se před utkáním dělili právě s Teplicemi o první místo Juniorské ligy a mladé Klokany tedy opět nečekalo nic lehkého. Trenér Vladimír Hruška měl k dispozici, co se členů A týmu týče, pouze útočníky Kuchtu a Diase.

Bohemians si lepší vstup do utkání ani nemohli přát, protože už ve 2. minutě po centru a následném souboji ve vápně, se balón odrazil na hranici vápna přesně do běhu Kášovi a ten z voleje rozvlnil síť. Po úvodní brance si hosté z Letné vytvořili mírnou územní převahu, ale do šancí se nedostávali. A tak v 18. minutě opět skórovali Bohemians a zase to byl Káš. Ze standardní situace parádně nacentroval Vechtík a Káš z malého vápna s přehledem posunul balón do sítě. Vedení mohlo být i vyšší, ale sparťanský gólman několik nebezpečných situací ze strany Bohemky zneškodnil.

S koncem poločasu se do šancí dostala i Sparta. Ve 43. minutě musel předvést parádní zákrok Fiala, po střele z hranice vápna. V nastavení první půle už ovšem Sparta skórovala. Centr do skrumáže těl Fiala dokázal vyboxovat jen k útočícímu hráči letenských, který sklepnul balón do jednoduché pozice na malé vápno Daovi.

Přes územní převahu Sparty, byli Bohemians v prvním poločase nebezpečnější a je jenom škoda že nedokázali vedení navýšit. Co čert nechtěl, Sparta skórovala v posledních vteřinách nastavení první půle.

Juniory gól do šatny evidentně rozhodil a do druhého poločasu vstoupili lépe hráči v rudém dresu. První dvě velké šance skvěle zlikvidoval gólman Fiala. Hlavně střela zpoza vápna od jednoho z letenských mu nadělala spoustu práce. Bohemka se následně otřepala a povedené střele z dálky musel čelit i gólman hostů Bačkovský, kterého donutil k robinzonádě Kuchta. Další šanci si přichystal Dias, když si vykličkoval před vápnem trochu prostoru pro zakončení, které ale nemělo velkou razanci. Sparta se po rychlém přenesení hry na útočnou polovinu dostala do brejkové situace, která bohužel přinesla vyrovnání. Dao potáhnul balón po pravé straně a poslal po zemi napříč vápnem prudkou přihrávku, kterou Juliš usměrnil do brány Fialy.

Ve zbytku druhého poločasu si mírně aktivnější Sparta vytvořila ještě dvě šance. Po centru Matouška se k hlavičce protlačil jeden z letenských a těsně minul. V 74. minutě přišla největší šance hostů ke skórování, když Dao patičkou trefil tyč. Zbytek druhého poločasu už si mladí hráči Bohemians pohlídali a se silnou Spartou udrželi remízový stav.

Klokani byli v první půli nebezpečnější, ve druhém poločase možná i kvůli obdrženému gólu do šatny, se dostala do větší herní pohody Sparta. Pozitivní zprávou je, že juniorka přerušila čtyř zápasovou sérii porážek a s lídrem tabulky české skupiny Juniorské ligy i díky dvěma brankám Káše uhrála zaslouženou remízu.