Sérii neporazitelnosti prodloužit v Karviné

Bohemians vyráží k polským hranicím.

Sérii neporazitelnosti prodloužit v Karviné

Bohemka podzimní část zvládla nad očekávání, ale ještě před zimní pauzou si může své tabulkové postavení upevnit. V sobotu čeká svěřence trenéra Martina Haška odvetný zápas s Karvinou, která hraje o záchranu a po prohraném zápase v Ostravě (1:2) potřebuje nutně ukořistit body. Zelenobílí ale vyrazí nejenom vybojovat další korálek na sérii neporazitelnosti, ale zároveň potvrdit statistiku vzájemných zápasů, která zvýhodňuje v poměru 2 - 0 - 1 právě Klokany.

Před začátkem ligového ročníku si klub napevno upevnil v klubu klíčové hráče.  Kmenovým hráčem klubu je nově také Wágner, stejně jako Kalabiška a Košťál. Na hostování byl zapůjčen z pražské Slavie brankář Martin Berkovec. Cestičku si ale vytváří i mladý gólman Patrik Le Giang, který zamířil k polským hranicím z Vlašimi a během podzimu již odchytal několik zápasů místo zkušenějšího Berkovce, přičemž v posledních zápasech si vydobyl pozici jedničky. Ze slovenské Žiliny v Karviné hostuje bosenský obránce Bojan Letič.

V týmu proběhly ale i odchody. Do Slavie přestoupil zkušený gólman Laštůvka, jehož následoval i Pindroch, který odešel do anglického Notts County. Smlouva skončila i Jurčovi.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
Trenér Martin Hašek vnímá svízelnou situaci Karviné: "Soupeř se svými výkony dostal do boje o záchranu. V posledním zápase si to rozdal v přímém souboji s ostravským Baníkem, když vedl 1:0 a dvěma góly z ofsajdu přišel o všechny body. Cítí zklamání, křivdu a sobotní utkání s námi je pro ně poslední možností, jak se odrazit ode dna. Od hráčů jako jsou Wágner, Budínský, Panák asi hrozí největší nebezpečí. Šikovný je i Kalabiška. Chceme uspět a odvézt si nějaké body."

Lodivod Bohemians se na domácí stánek Karviné těší: "Přijedeme na krásný stadion, kde je pěkné fotbalové prostředí. Neočekávám ale nějakou velkou návštěvu. Karviná má málo bodů, navíc bude zima. Věřím v dobré fotbalové utkání, k čemuž dopomůžeme rychlostí a kvalitou i my.

Zdejší celek již sáhl k neúplné výměně trenéra: "Jozef Weber působil u týmu dlouho, takže jeho rukopis je na týmu vidět. Nešlo navíc o stoprocentního nového kouče, protože k mužstvu nastoupil sportovní ředitel. Je to spíš otázka psychologického momentu, mentální přípravy hráčů na utkání."

Klokani se vyhřívají na šestém místě tabulky a na hráčích je znát uvolnění: "Všude vnímáme, že jsme v lepším rozpoložení, než tomu bylo na jaře. Na konci května k nám přijela Karviná a o holé přežití v lize jsme bojovali my. Uvolněná atmosféra znát je, ale chceme mít ještě více bodů. Jsme hladoví a víme o našem ziscích, ale jdeme po co největším možném množství bodů."

Zelenobílí budou chtít odčinit poslední návštěvu zdejšího fotbalového stánku: "Zdůrazňoval jsem důležitost zápasu, nejedeme si jen tak zahrát. Na tréninku pracujeme často kladením otázek. Když jsem se ptal, proč je potřeba v Karviné vyhrát, tak padalo mnoho odpovědí. Hráči neopomenuli poslední porážku na hřišti tohoto soupeře a že by bylo dobré jim to oplatit. Několik hráčů, kteří tu jsou teď nebyli spolu se mnou ani v mužstvu. Není příjemné odjíždět s třígólovou porážkou ze stadionu pět hodin zpátky domů."

Hřiště Karviné dnes navíc pokryla sněhová přikrývka. Trenér Bohemians počítá s jakýmkoliv scénářem: "Předpokládám, že vyhřívání trávníku běží. Jsou ještě dva dny do zápasu, takže jestli zmíněná technologie pracuje, tak by měla být hrací plocha připravená. Je to ale sport, takže bychom tam někdy pak museli jet znovu a utkání by se odehrálo jindy. Nebylo by to poprvé ani naposledy, kdy by se utkání kvůli zasněženému hřišti odložilo."

Na střetnutí se chystají i hráči a jmenovitě útočník Jakub Nečas věří v plný bodový zisk: "Karviná je v tabulce pod námi, takže dají do utkání určitě všechno, aby dosáhli tří bodů a smazali ztrátu na nás. My tam ale pojedeme s tím, že chceme vyhrát. Pokud předvedeme výkon, kterým se prezentujeme v posledních zápasech, tak je určitě v našich silách zvítězit.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
Zápas je na programu v sobotu a úvodní výkop proběhne v 15:00. Utkání nevysílá v přímém přenosu žádná televizní stanice. Hlavním rozhodčím bude Pavel Franěk. Asistovat mu se Stanislavem Pochylým bude Adam Horák. Na utkání se vypraví i fanoušci. Ti mají sraz na Hlavním nádraží v 7:45. Jejich spoj Ex 141 Landek vyjíždí v 8:22. Na stadion by měli příznivci Klokanů dorazit kolem 12:15. Z Karviné odjíždí fanoušci v 17:59. Pro cestu zpět je na výběr více možností, ale do prahy se fanoušci dostanou nejpozději ve 22:48. Lístek do vlaku stojí 340 Kč a na nádraží se budou kupovat skupinové víkendové jízdenky, proto je doporučen včasný příchod na sraz fanatiků Bohemians. Vstupenka na utkání přijde fanouška na 100 Kč a možnost si ji zakoupit máte ještě během pátku ve Fanshopu. Sdílejte s námi své zážitky i postřehy z utkání a u svých příspěvků na Facebooku, Twitteru a Instagramu nás označte nebo jen připište hashtag #KARBOH. Dostanete se tak i na oficiální stránky klubu. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Po zápase přineseme textovou reportáž a videorozhovory.