U21: Juniorka se loučí s podzimem porážkou

Klokani podlehli Liberci o dvě branky.

U21: Juniorka se loučí s podzimem porážkou

K odehrání posledního kola podzimní části české skupiny Juniorské ligy se mladí hráči Bohemians vydali téměř až k polským hranicím do Frýdlantu k duelu se Slovanem Liberec, aktuálně 8. celkem tabulky. Bohemians se nacházejí o dvě příčky níže. Trenér Vladimír Hruška ze členů A týmu nasadil do utkání, jako již tradičně, brazilského útočníka Diase. Juniorka v minulém kole po sérii porážek dokázala remizovat se silnou Spartou. Povzbuzená tímto výsledkem se mohla Severočechům v tabulce přiblížit a s ne úplně povedenou podzimní částí sezony se rozloučit bodovým ziskem, ale to se bohužel nakonec nepodařilo.

Začátek utkání přinesl ofenzivní aktivitu obou celků a první zajímavé situace na sebe nenechaly dlouho čekat. První šanci si již v 7. minutě vypracovali hráči Bohemians a po střele z vápna musel brankář domácích předvést povedený zákrok, aby balón nepustil za svá záda. V 15. minutě s podobně zakončenou akcí přišli i hráči Liberce. Tentokrát ovšem tygřím skokem vyrazil střelu nad branku brankář Klokanů Fiala. Po svižném úvodu se hra poněkud zklidnila až k závěrečným minutám prvního poločasu, kdy se nebezpečně začal tlačit do útoku Liberec. Brankář Fiala ještě tvrdou střelu vyslanou uvnitř pokutového území dokázal zlikvidovat za cenu rohového kopu. Nicméně po následném rozehrání už balón skončil v síti, když se ve 39. minutě prosadil osamocený Kazda.

Bohemians se na začátku druhého poločasu vrhli do útoku s cílem rychle vyrovnat. Ovšem Liberec hrál trpělivě a Klokany pustil jen k několika zakončením ze střední vzdálenosti, které ani v jednom případě nebyly nebezpečné. Domácí naopak spoléhali na rychlé brejky do rozhozené obrany. Po jednom takovém útoku obrana Bohemky srazila centr na rohový kop. Po centru od rohového praporku sudí odpískal pokutový kop za faul na jednoho z libereckých hráčů. Pokutový kop poté bez větších obtíží proměnil Micovčák, to se konala 71. minuta. Klokani i po druhé brance ve své síti neskládali zbraně a dál vrhali všechny síly do útoku, jenže Liberec předvedl v defenzivě velmi kvalitní výkon a do žádných šancí už mladé hráče Bohemky nepustil.

Junioři nepředvedli špatný výkon, ale přesto uzavřeli podzimní část Juniorské ligy porážkou na hřišti Slovanu Liberec a přezimují na 10. místě tabulky.