Podaný: Chci pomoct naplnit cíle Bohemky

Přečtěte si první rozhovor s Jakubem Podaným po jeho příchodu.

Podaný: Chci pomoct naplnit cíle Bohemky

Pátou letní posilou Bohemians je Jakub Podaný, jenž ve svém prvním rozhovoru v Bohemce mluvil o svém příchodu, fanoušcích, či trenéru Haškovi...

Mohl bys popsat, jak probíhal tvůj přesun z Dukly do Bohemians?

Na Dukle jsme si řekli, co by bylo pro obě straně výhodné. Nakonec to vyústilo v možnost odejít na roční hostování. Dostal jsem se do kontaktu s Bohemkou a dobře to dopadlo. Vedení klubu na mě udělalo velký dojem a doufám, že pomůžu naplnit ty cíle, které Bohemka má.

Přicházíš na roční hostování bez opce, což není u fanoušků úplně populární termín. Je nějaké šance, že bys tu mohl zůstat i po této sezoně?

Uvidíme. Rok je dlouhá doba. Myslím si, že v tomhle ohledu jsou jednání ve fotbale hodně turbulentní. Pro mě je teď důležité novému klubu co nejvíce pomoct, hrát dobře a užívat si ty chvíle na hřišti. Musím říct, že v minulé sezoně jsem si moc radosti neužil. Teď tady mám novou možnost, tak doufám, že budeme dělat body a vyhrávat.

Při vší úctě k Dukle teď zažiješ změnu a budeš často hrát před plným hledištěm, jak se na to těšíš?

Tuhle otázku jsem samozřejmě očekával. Vždycky je to lepší hrát před plným domem, aspoň mě to vždy vybičuje k lepšímu výkonu. Je jedno jestli doma nebo venku. V Indii jsem zažil 60 tisíc na každý zápas a to byl taky rozdíl. Každopádně do Ďolíčku se hodně těším, protože tady byla vždy hlučná atmosféra. Ale musím dodat, že si hodně vážím těch věrných fanoušků na Dukle. Takhle v menším počtu stále fandit a vytrvat, to je někdy opravdu složité. Kor s našimi výsledky.

Martin Hašek už tě před lety vedl ve Spartě, hrálo to velkou roli v tvém příchodu do Bohemky?

Ano, vedl mě ve Spartě, ale to už je hodně let dozadu. Pak jsme se samozřejmě různě potkávali, takže se známe. S Martinem mám dobrý vztah a nějakou roli to asi hrálo. Myslím, že na obě strany. Hlavně doufám, že po mně nebude tak řvát, jako na mě řval ve Spartě, když jsem mu někde chyběl (smích).