Kdyby to trefil, zbořili bychom stadión

Běžela druhá minuta nastaveného času, když se Dalibor Slezák probil do vápna, stříleným centrem podél branky našel na druhé tyči Michala Diana, který ve skluzu těsně minul prázdnou branku. "Kdyby to Michal dal, tak společně s lidmi zboříme stadión," říkal po zápase záložník Bohemians Jiří Rosický. Chybělo málo a Bohemka mohla urvat všechny tři body, což by ale vzhledem k průběhu utkání bylo nezasloužené. Nicméně, bylo k tomu blízko. "Neviděl jsem balón přes obránce, spatřil jsem ho až těsně přede mnou. Už jsem stačil jít jen do skluzu, chtěl jsem ho hlavně trefit, bohužel z toho byla jen boční síť," litoval Michal Dian.

Kdyby to trefil, zbořili bychom stadión

"Stačilo, abych ten balón viděl o půl vteřiny dříve a mohl jsem lépe zareagovat a jen ho tam doklepnout. Stačilo tak málo," dodal Dian k největší šanci zápasu, která mohla rozhodnout celý souboj. Dian nastoupil tentokrát v trochu jiné roli než obvykle. "Byli jsme dva ofenzivní záložníci vedle sebe. Společně s Daliborem Slezákem jsme měli doplňovat Tomáše Kulvajta na hrotu. V prvním poločase jsme byli více zatažení, po přestávce už se to změnilo," popisoval Dian svoji roli.

Bohemka nastoupila s pětičlennou zálohou. Trojice Bartek, Rosický, Kotyza hrála svoji klasickou hru, před nimi operovala dvojice Dian, Slezák a na hrotu osamocený Kulvajt. "To se změnilo příchodem Strnada ve druhé půli. Od té doby jsme začali hrát na klasické dva hroty. To nám sedí více," dodal Dian. Strnad vystřídal Kulvajta, ovšem ofenzivní hře to příliš neprospělo.<