Dian ležel za čarou, spoluhráči se neubránili

Ve 29. minutě se zrodila jediná branková situace utkání, která rozhodla zápas. Uchytil postupoval z vlastní poloviny, přihrál na půlicí čáru Dianovi, který si přihrávku špatně zpracoval, míč mu odskočil a Dian vzápětí ve snaze vybojovat balón fauloval třineckého Macečka. Paradoxně se však při tomto střetu záložník Bohemians zranil. Dian se chytl za pravý kotník a na hřiště musel vběhnout masér Vladimír Hric a lékař Luboš Ptáček. Tím pádem se Michal Dian musel přesunout za postranní čáru. Než se stačil záložník Bohemky vrátit na hřiště, jeho spoluhráči inkasovali. "Byl to zbytečný gól, zbytečně se Dian nechal ošetřovat a po půl minutě jsme dostali v oslabení gól," řekl trenér Zbyněk Busta. "Trefil mě přímo do kotníku, ani jsem nevolal dokrora, o to se postaral sudí," řekl Michal Dian a jako důkaz ukázal oteklý kotník s několika šrámy.

Dian ležel za čarou, spoluhráči se neubránili

Lékaři pečovali o Dianův pravý kotník. Michalův výraz v obličeji nevěstil nic dobrého. Bohužel právě při jeho ošetřování padl rozhodující gól utkání. Třinec rozehrál přímý kop, který byl odpískán právě po faulu Diana. Míč se dostal doprostřed hřiště, kde chyběl střední záložník Bohemians, po rychlé narážečce se uvolnil Ceplák a sám proti Sňozíkovi dokázal zakončit. "Byl hodně rozestoupený střed a proto Lukáš s Radou povystoupili a vlastně odkryli vápno. Ten útočník tam byl sám a dal to chytře nahoru. Nezorientovali jsme se dobře," popisoval gólovou situaci brankář Radek Sňozík.

Až po několika minutách se Dian vrátil na hřiště s obstříknutým kotníkem. Nakonec dohrál zápas do závěrečného hvizdu. "Šel jsem do toho souboje fotbalově, ale soupeř mi kolíky přejel přes kotník. Sudí hned volal lékaře, byla to bolest. Kluci mi to zchladili a pak se to zlešpilo," vysvětloval Dian svoji krátkou neúčast na hřišti.