Odchod Diana do Zlína je připraven

Záložník Michal Dian se sice ve čtvrtek ještě objevil na tréninku v Ďolíčku, ale odpoledne po tréninkové jednotce v posilovně už balil kufry. "Hrál jsem tam jeden přípravný zápas proti Baníku a odejdu tam už teď v zimě," říká pětadvacetiletý záložník Michal Dian. Zlín získá technického fotbalistu nejprve na půlroční hostování, případně si jeho služby poté může zajistit natrvalo. Na začátku příštího týdne bude celá transakce stvrzena podpisy. Dian odjíždí do Zlína v neděli. "Bohemka se mi neopouští lehce, už kvůli fanouškům, ale je to pro mě další šance v kariéře," říká Dian.

Odchod Diana do Zlína je připraven

Michal Dian už ve Zlíně absolvoval testy, odehrál část přípravného utkání s Baníkem Ostrava. "Na těžkém terénu odehrál velmi slušný zápas a zůstaneme s ním v kontaktu. V létě by totiž mohl zacelit díru při případném odchodu Lukáše Opiely ve středu hřiště," poznamenal zlínský trenér Pavel Hoftych na adresu pětadvacetiletého hráče. "Nastoupil jsem během zápasu hned na třech postech. Nejdříve jsem hrál na pravé záloze, pak ve středu a nakonec v útoku," popsal první utkání samotný hráč. Dian se poté vrátil do Prahy, ale teď ho čeká opět návrat na Moravu. "Nevím, jak všechny ty věci sbalím. Už jsem volal na Bohemku, zda by mě do Zlína někdo odvezl. Mám toho strašně moc. Ve Zlíně mi budou platit hotel nebo nějakou garsonku," popsal své současné trable slovenský záložník.

Klokani dostanou blíže nespecifikovaný finanční obnos za půlroční hostování a poté i za případný přestup. "Na Bohemku budu vzpomínat jedině v dobrém. Byla tady výborná parta a skvělí fanoušci. Dostal jsem šanci hrát a teď se díky tomu podívám i do první ligy," prohlásil Dian. Boj o místo v základní sestavě ho teď čeká i ve Zlíně. "Mluvil jsem s trenérem. Počítá se mnou na pravý kraj zálohy a od léta zřejmě do středu. Hlavně, když budu hrát," dodal Dian.

Michal Dian přišel do Bohemians z rezervy Příbrami v září 2005, zpočátku byl oporou týmu, ale na podzim ztratil formu i místo v sestavě Klokanů. Na post středního záložníka se rýsuje velká konkurence - konec podzimu na tomto postu odehrál Adam, uzdravuje se i Ivan Hašek, k dispozici je Vágner, úspěšně ve středu zálohy hrál i Slezák a navíc ofenzivního záložníka může hrát i talentovaný dorostenec Cirhan.