Představujeme nové tváře Bohemky

Kabina Bohemky se při nedělním srazu pořádně naplnila.

Naskládalo se do ní osmadvacet hráčů, všichni trenéři a maséři. Ovšem takový stav dlouho nezůstane. „Budeme zužovat, ale chceme dát od začátku šanci všem hráčům,“ říká trenér Pavel Hoftych. Nárůst počtu hráčů znamená i posilování kádru. V kabině se objevilo hned šest nových tváří oproti jarní sezoně. Bohemka posiluje především v záložní řadě, posouvá do A-týmu Martina Nešpora z dorostu a pokračuje tak v zapracování mladých hráčů do mužstva. Zároveň se podařilo proměnit hostování Josefa Jindřiška a Lukáše Hartiga v přestup. „Koupili jsme oba z Olomouce, protože v Bohemce podávali kvalitní výkony a počítáme s nimi i do ligy,“ připomíná ředitel Lukáš Přibyl další investici do současného kádru. Představujeme vám nové tváře Bohemky.

VÁCLAV MAREK, brankář, 28 let
Zkušený brankář, který přestupuje ze Slovácka. Jeho úlohou bude posílit brankářskou trojici. Zoltán Miski se vrátil po půlročním hostování do Sparty a Marek by měl krýt záda Radku Sňozíkovi. „Je už zkušený brankář, o kterého jsme měli zájem již v zimě. Je to výborný kluk i do party, což je u brankářů zvlášť důležité, protože chytat může jen jeden a zdravá rivalita se nesmí promítat do atmosféry v mužstvu,“ říká trenér Pavel Hoftych. Nejvíce zkušeností nasbíral pražský rodák ještě v dresu druholigového Xaverova, původně měl jít do Bohemky již před třemi lety, ale nakonec ho z Xaverova získalo Slovácko.

MICHAL DIAN, záložník, 27 let
Tvořivý záložník, který by měl nastupovat na postu Jana Morávka. Vrací se z hostování z Čáslavi, kde pomohl ke druhému místu v soutěži. S Bohemians podepsal novou tříletou smlouvu, přestože se o něj zajímal Baník Ostrava, kde působí jeho bývalý kouč z Čáslavi Miroslav Koubek. „Má výbornou kopací techniku i standardky, což potřebujeme. Vedl jsem ho již ve Zlíně, kde nám krásným gólem zachránil ligu. V posledních dvou letech hodně dozrál, může být platnou posilou pro náš tým,“ říká kouč Hoftych k příchodu slovenského záložníka.

David BARTEK, záložník, útočník, 21 let
Krajní záložník nebo útočník se vrací po půlročním hostování z Kladna, kde pomáhal zachránit nejvyšší soutěž. „Byl to pro mě hodně přínosný půlrok. Získal jsem moc zkušeností, které doufám prodám v Bohemce. Už se moc těším,“ říkal po návratu mezi své bývalé spoluhráče. Na jaře nastoupil ve 12 zápasech za Kladno, chyběl jen ve dvou kvůli nemoci. Kladno mělo zájem o jeho další působení, Klokani s ním ale počítají pro nejvyšší soutěž. „David potřeboval impuls, který dostal. Chceme ho využít v útoku, případně i v záloze,“ dodává kouč Hoftych.

Jiří ŠISLER, záložník, 24 let
Střední záložník, který má na svém kontě 20 ligových startů. Naposledy působil v Kladně, které bylo vážným zájemcem o jeho služby i nadále. „Jsme rádi, že se Jirka rozhodl pro Bohemku, protože tento typ záložníka jsme hledali. Je hodně pracovitý a gólový,“ popisuje vlastnosti čtyřiadvacetiletého odchovance Liberce trenér Bohemians 1905. Šisler v minulosti působil na Střížkově, kde začal hrát ještě před přejmenováním klubu. Je kmenovým hráčem Jindřichovic pod Smrkem, dosud putoval vždy jen na hostování. V Bohemians podepsal tříletou smlouvu a definitivně přestoupil.

Martin NEŠPOR, útočník, 19 let
Rychlý útočník, který zazářil v poslední sezoně staršího dorostu a výrazně pomohl k záchraně. V Bohemce je od mladších žáků a jako jediný ze současného dorostu podepsal profesionální smlouvu. „Připravoval se s námi již na jaře a určitě mu prospěje každý trénink s áčkem. Má v útoku velkou konkurenci, bude se zapracovávat postupně, ale chceme na něm pracovat, protože to má smysl,“ prohlašuje kouč Hoftych.

Jan ŠTOHANZL, záložník, 24 let
Jihlavský odchovanec, ofenzivní univerzál do středu pole, který může nastoupit na kraji i uprostřed. Před třemi lety ho z Jihlavy koupily Teplice, kde odehrál většinu ze svých 64 ligových startů. „Sledovali jsme ho během jara, znám ho již z minulosti, ještě z mládežnických kategorií. Přesvědčil nás svými výkony a proto jsme o něj usilovali,“ vysvětluje trenér Bohemians. Štohanzl odjel s týmem na soustředění, ale definitivní podobu jeho přestupu dá až finální jednání klubů v nejbližších dnech.