Námitka ke stadionu podána

DFB nasbíralo přes tisíc podpisů fanoušků.

Zástupci Družstva fanoušků Bohemians dle předem avizované výzvy podali námitku ke konceptu územního plánu hlavního města Prahy. DFB splnilo všechny potřebné náležitosti - nasbíralo přes 200 podpisů, splnilo termín podání, delegovalo občana Prahy, konkrétně zástupce DFB Jiřího Hlinku, který námitku i s přiloženými podpisovými archy předal příslušným úředníkům.

DFB během jednoho týdne nasbíralo 1150 originálních podpisů, ačkoliv se jednalo jen o malou akci s cílem nasbírat 201 podpisů potřebných k podání námitky. I tak byl zájem fanoušků veliký a další ještě chtěli připojit své podpisy. DFB tímto všem fanouškům děkuje, o případné další podpisové akci, která bude zapotřebí, bude včas informovat.

V současné době je tedy podána námitka ke konceptu územního plánu hlavního města Prahy. Nyní jsou pozemky pod stadionem zapsány jako sportoviště, v novém plánu je toto území navrženo jako plocha smíšená, což odpovídá případné rekonstrukci stadionu, aby zde kromě stadionu mohly vzniknout i komerční plochy. Zároveň ale na smíšených plochách může vzniknout jakákoliv stavba a už se nemusí jednat o sportoviště. Proto odborníci v DFB na tuto problematiku sestavili námitku, ve které se uvádí, aby uvedené plochy byly definovány pro využití sportu anebo byla tato informace uvedena v textové formě do poznámky k danému číslu pozemku.

Tato námitka není v budoucnosti stadionu rozhodujícím krokem, ale je dílčím posunem, který může pomoci. Magistrát bude o všech námitkách ke konceptu územního plánu rozhodovat v příštím roce, první výsledky se dají očekávat v květnu 2010. DFB by tímto chtělo poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli, zejména pak Jiřímu Uchytilovi st. a jeho synovi, Jiřímu Hlinkovi a všem dalším, kteří pomáhali se sběrem podpisů.