Příspěvek Diskuzního fóra

Dobrý večer klokani. 

Dnes dopoledne proběhla náhradní výroční členská schůze DFB, která byla tentokrát volební. 
Všem družstevníkům děkujeme za účast nebo za plné moci (celkem 252hlasů). 
Pokusím se stručně shrnout dnešní úspěšný, jinak zamračený den. 
V Ďolíčku jsme se sešli už okolo osmé, aby se připravilo vše potřebné pro prezenci družstevníků a ozvučení "placu". Pomohli jsme panu Suchému umýt upatlané stoly, aby se dalo pod Pergolou po registraci příjemně posedět při kávičce, pivku a klobásce. Také jsme chtěli dnešní schůzi trošku osvěžit představením nových, právě vyrábených sérii vratných kelímků. Dále byl k vidění náš nový, velmi stylový přivěs, určený na jejich přepravu. 
Po půl desáté se nám postupně zaplňovalo náměstíčko a přilehlé prostory na tribuně. Jen to "polojasno-až zataženo", slíbené p.Dolíčkem se tak nějak nepovedlo :)).
Prezence byla prováděna zápisem do registračních archů a následným nalepením identifikačního náramku na ruku každého přítomného, oprávněného voliče. Zároveň se na náramek dopsaly i počty hlasů, dle plných mocí*. 
Muži v reflexních vestách, bez kterých by to dnes nešlo a kterým tímto velmi děkujeme - Pavel Zelníček, Jarda Pelikán, Vláďa Klíma, Jan Ježek Kučera, Jan Eliáš

V 10,15 jsme se konečně přesunuli z náměstíčka na tribunu A2 a schůze byla zahájena. 
Odsouhlasili jsme si "jízdní řád", mandátovou a volební komisi a také vyslechli první roztomilé rýpnutí od Davida Normana. Týkalo se pochybnosti, jestli kontrolní komise řadně zkontrolovala naše loňské hospodaření. Snad ho uklidnilo, že zprávu o hospodařeni přednesl Sváťa Baťa - člen kontrolní komise ;). 

Představení šesti kandidátů do vedení družstva bylo oceněno potleskem přítomných členů DFB a následně se přistoupilo k volbě. Volba byla provedena pomocí volebních archů, připsáním patřičného počtu hlasů v jedné řádce ke každému kandidátovi. Tahle  metoda se záhy ukázala, jako velmi přesná - odhalila totiž drobné chyby v prezenci družstevníků. *)právě zápis na pásku se ukázal, jako perfektní metoda a odhalil po porovnání prezenčních archů s volebními, kde je chyba.
Několikanásobným přepočítáním a doplněním dat z prezenčních archů se po čtyřiceti minutách podařilo všechny nedostatky odstranit. 
Tenhle neplánovaný "prostoj" jsme na tribuně využili k malé neformální změně "jízdního řád". Dali jsme prostor diskuzi. 
Diskuze se dá rozdělit na tři okruhy otázek.
1. Ďolíček a komunální politici
2. Rasistické pokřiky na stadionu a zrušení letňáku v Ďolíčku
3. David Norman nevěděl koho má volit!  

Odpovědi a následné reakce byly velmi obsáhlé, přesáhly by rozměr dnešní psaníčka.
Proto jen velmi stručně k výše zmíněným okruhům dotazů. 
1. DFB vyvolalo sérii rozhovorů mezi Praho10,Magistrátem a DFB. Chceme s pány politiky najít shodu a konečně rozhýbat "stojaté vody". V pátek jsme se sešli s místostarostou Prahy10 a příští týden chceme pokračovat na Magistrátu. Budeme  samozřejmě dál informovat. Jen pro zajímavost - máme v týmu, jako jednoho z vyjednávačů člena DFB č.0001
2. Pokřik "judeslávie", "jugoslávie" či "všudeslávie" nevnímáme jako rasistický, ale jako velmi škodolibý, samozřejmě ne úplně vhodný. Odmítáme nějaký zmatený pohled, že jsme snad antisemité! Stejně jako se v Ďolíčku nebučí na hráče z Afriky, tak se u nás nenadává Indiánům nebo Židům !  O zrušeném promítání se už napsalo dost. 
3. Davidovi Normanovi, který si postěžoval na slabou prezentaci kandidátů se dá odpovědět jen tolik, že nejsme politická strana. Nemáme chuť ani možnosti natočit prezentační videa, oblepit bilboardy usměvavými klokany/kandidáty. VD umožnil každému dostatečný prostor. Dále měli všichni možnost promluvit před volbou...

Vysvobození z diskuze, která se nám trošku zvrhla v překřikovanou, přinesl Milan Mraček. Držel v rukou výsledek volby vedení DFB, které bude příštích pět let v složení: 
Martin Kurka
David Vodehnal
Jožo Škriab
Petr Jirát
Luděk Provazník 

Protože se následné volby kontrolní komise zúčastnilo pouze pět kandidátů, tak bylo možno přistoupit k jednoduché volbě. V té byla jednomyslně zvolena nová kk:
Martin Čichovský
Zbyněk Urban
Sváťa Baťa
Martin Indra
Ondra Novotný 

Tímto krokem byl naplněn program volební schůze.
Po rozloučení s družstevníky proběhla krátká/rychlá/ustavující schůzka vedení DFB a kontrolní komise. Hlavním účelem bylo zvolení předsedy a místopředsedy DFB, dále také lídra kk. 
Pětileté volební období zahájí v čele DFB předseda Luděk Provazník a místopředseda Martin Kurka. Kontrolní komisi opět povede ostřílený a přísný "cifršpión" Martin Čichovský.

Protože už nechci přepisovat vytvořené dílo, tak jen malá vsuvka. DFB dnes také poděkovalo potleskem všem odstupujícím členům vedení a kk:
Michalovi Holasovi - bude nám dál počitat kelímky a nově i připisovat vklady do DFB
Milanovi Mračkovi - bude zcela jistě dál k dispozici na právní konzultace
Jurovi Brožovi - bude určitě dál koordinovat akce DFB a Sektoru1905
Pavlovi Hrdinovi - věříme, že bude dál aktivním členem DFB
Nemohli jsme nevzpomenout na Vláďu Suchého, který nás téměř na pár dní přesně před rokem nečekaně opustil. Velmi nám chybí, "bafuňář" jeden... 

Děkujeme ještě jednou všem účastníkům schůze za její zdárný průběh a ohromnou podporu!
Přeji dobrou zelenobílou noc. BOFOR!