Příspěvek Diskuzního fóra

klokyn napsal:

Dobrý den. Počítáte s A.Vaníčkem, do základu? Nebo zase usedne na lavičku náhradníků? Co využít rychlost R.Reitera v útoku? Držím palce, ať se daří.

Dobrý den, Vaníček patří málo velmi talentovaných odchovanců. Za dobu, co jsem tady, udělal velký výkonností vzestup. Zatím dostal příležitost v základu ve dvou utkáních, shodou okolností s mimořádně silnými soupeři, a v obou obstál. Je ale rozdíl naskočit příležitostně a nstupovat v základní sestavě pravidelně. Pevně věřím, že Tonda se na úroveň, kdy bude předpoklady schopen naplňovat stabilně, dostane co nejdříve. Potenciál na to rozhodně má.

Reiterova rychlost je specifická. Není rychlý myšlením, ani rychlostí změn směru. Je rychlý lineárně. Od malička byl zvyklý hrát u lajny a jeho orientace v prostoru není na nejvyšší úrovni. Proto je pro něj o mnoho snazší hrát u lajny, než uprostřed útoku, kde by mohl být v prostoru "ztracen". Myslím, že ho tam můžeme využít v určitých fázích určitých utkáních, v tuto chvíli to ale nevidím jako systémové řešení, dělat z něj útočníka. Vnímání prostoru patří mezi základní hráčské schopnosti a je to něco, co je úplně zásadní, i když fanoušek to obvykle není schopný vnímat.