Příspěvek Diskuzního fóra

webera napsal:

Dobrý den, dvě zahřívací: Černé, nebo barevné kopačky? Kterého hráče, v rámci ligy, byste si do Bohemky vybral, a proč? A teď k naší milence: Proč Bohemka dlouhodobě nedává góly? Dokážete zastavit pokles výkonnosti u hráčů Maška a Lutse? Mají podle vás ...

Dobrý den,

černé nebo barevné, to je mi jedno. Doba se změnila, dneska jsou extravagantnější naopak ty černé :-)

Do Bohemky bych nyní bral nejvíc Krmenčíka. Mladý, rychlý, silný, dává góly.

U Lutse bych o poklesu výkonnosti nemluvil, má opakované zdravotní problémy, takže je to pouze otázka udržení si zdraví a schopnosti plně trénovat. U Maška fanoušci i já vnímáme, že jeho výkonnost na podzim je jiná, než tomu bylo v průběhu jara, i když v posledních týdnech se nám zdá, že ta křivka výkonnosti už jde zase trochu nahoru. I proto dostal šanci v zápase s Plzní.

Kocič není na levém obránci výrazný, ale ligovou úroveň má, i když bychom si představovali, že by měl mnohem více podporovat naši ofenzivu. Kabajev je velmi specifický hráč, je to v podstatě samorost bez správně vytvořených návyků z dětství - jak technických, tak taktických. Je to tak specifický hráč, že jsem se v podstatě s nikým takovým ještě nesetkal. Některé parametry jsou nadprůměrné, jiné naopak, a my dopředu nikdy nevíme, jaký výkon v utkání podá. Ale je potřeba si také uvědomit, že na jaře byl v rozhodujících utkáních on, kdo svými góly udržel Bohemku v nejvyšší soutěži.

Hráč Tetteh přišel s velkým tréninkovým deficitem. Potom prodělal dvě zranění, mezitím dvakrát cestoval do Belgie. Dokážeme ho rozběhat, pokud bude schopen kontinuálně trénovat a nezraní se. Jeho potenciál je obrovský, asi největší ze všech, co máme v kádru. Jestli se mu ale podaří jej plně rozvinout, bude záležet na jeho postoji k fotbalu a zdravotním stavu.

Do hlavy nevidím žádnému hráči a Jirásek není výjimkou :-) Snažím se ale s hráči co nejvíce komunikovat, aby se se mnou o svoje pocity co nejvíce podělili.

Na jaře jsem přišel s úkolem zachránit Bohemians, to se povedlo. Jinak už jsem moc pozitivních pocitů z těch jarních utkání neměl. V probíhající sezóně se povedlo vytvořit takový realizační tým, takový kádr hráčů a takové mezilidské vztahy uvnitř nich, že se všichni do práce těšíme a práce nás baví. V celé řadě utkání jsem měl dobrý pocit ať už ze hry, nebo z výsledku. Mrzí mě náš výkon ve druhém poločase s Jabloncem a ztráta tří bodů, mrzí mě náš sterilní výkon na Dukle, kdy jsme hráli jen po vápno soupeře. Samozřejmě mě mrzí vypadnutí z poháru s Vlašimí, i když to beru s lehkou rezervou, protože jsme nenasadili to nejsilnější, co máme, a nemáme rovnocenný dvacetičlenný kádr.

Bohemku určitě lze dostat do první poloviny tabulky. Jednorázově se do může povést i se stávajícím rozpočtem, dlouhodobě ale ne. Povést se to může, když se trefíme do příchodu mladých kluků, všechno si sedne, a uděláme výsledek dříve, než nám je zase bohatší kluby rozeberou. V případě zvýšení rozpočtu na úroveň průměru české ligy se potom z logiky věci dá uvažovat i dlouhodobě o první poloviny tabulky, tak jako se tam pohybuje Jablonec, Teplice, Dukla...