Příspěvek Diskuzního fóra

dingo33 napsal:

Dobrý den trenére. Když končil Váš předchůdce pan Koubek, hned mě napadlo, že by jste pro nás mohl být ideální volba a bum ho za pár týdnů už jste byl zde :) Rád bych se zeptal ...

Dobrý den, jsem trenér, který nechce, aby jeho hráči faulovali. Na rozdíl od některých Bohemáků, kteří chtějí vidět na začátku zápasu samý skluz, nějakou kartu a soupeře na zemi, tak já chci hrát bez faulu, protože si myslím, že tam směřuje vývoj fotbalu. A mimo to nechci standardní situace prostě proto, že my z nich můžeme při této skladbě mužstva snadno dostat gól. Každý faul Hůlky mi proto vadí, natož faul v pokutovém území. Když Lukáš Hůlka přišel, měl těch faulů hodně, ale už dokázal svou hru korigovat a odehrát zápasy, kde neměl odpískaný ani jeden faul. A to samé platí na tréninku. Je to také proto, že je inteligentní kluk a je mladý a v tomto věku ty návyky jdou změnit snáz. Sparta je tedy pro mě minulost a pro mě je Lukáš začátkem října už jiný Lukáš než na Spartě.

Nikdy jsme se nebavili o tom, že bych měl zasahovat na Bohemce do práce mládeže. Osobně si myslím, že je dobré, když je trenér áčka co nejvíce propojen s mládeží. Je to nutné pro to, aby se mladí odchovanci co nejcitlivěji zapracovali na konci dorosteneckých kategorií do áčka. V tuhle chvíli ale Bohemka není schopná pravidelně generovat hráče, které bychom mohli každoročně zařazovat do prvního týmu dospělých. V tuto chvíli tedy podobná práce není na pořadu dne. Tohle jsou problémy vyspělých klubů, Bohemka si ale v tomhle pořád nese následky dlouhodobého konkursu a v úrovni mládeže se mezi ty nejvyspělejší řadit objektivně nemůže. Je to hudba budoucnosti a budu jen rád, když se do toho stavu Bohemka někdy dostane.

My chceme hrát rychle a přímočaře pokaždé, když to jde. I když chceme hrát v některém utkání nátlakově a důrazně, stejně chceme využít každé příležitosti na ten rychlý útok. Z logiky věci je více příležitostí do rychlého brejku proti silnějšímu soupeři. Ale to je i otázka skladby mužstva, mít více možností k obměně sestavy a tím i taktiky. Musíme vycházet z našich možností. Houževnatého a nátlakového fotbalu se nevzdávám, ale pro to je třeba mít v kádru typy a proto tvrdím, že náš kádr se teprve buduje. Potřebujeme pro to útočníka, který bude mít sílu udržet balon a spolehlivě vybojovat souboje hlavou. To byl třeba Honza Holenda, který třeba sám v Bohemce moc góly nedával, ale těžil z něj hlavně Mašek, ale i další hráči. On dokázal rozbořit soupeřovu obranu, navázat na sebe hráče navíc… Nyní typologicky takového máme jen Tetteha, ale ten se zatím nepřiblížil hranici svých možností, protože mu to neumožňuje zdravotní stav. Nyní tedy pro tento styl hry nemáme dobré kádrové možnosti.