Hašek: Hráči odvedli maximum svých sil

Trenéři Václav Jílek a Martin Hašek hodnotí sobotní zápas.

Hašek: Hráči odvedli maximum svých sil

Utkání jako první hodnotil kouč vítězného celku Václav Jílek.

"Moc fotbalové krásy si dnes diváci asi neužili. Bylo to spíše hodně bojovné utkání, práce obou týmů, s velkým nasazením, ale chyběla kvalita. To co dělá fotbal fotbalem, útočné akce utkání postrádalo. Byli jsme postaveni před jednoznačnou situaci, že zápas potřebujeme zvládnout vítězně. I bod by byl v našem stavu málo. Jsem strašně rád, že jsme byli schopni se v základních atributech Bohemce vyrovnat. V agresivitě, soubojovém chování. Krom prvních patnácti minut byla Bohemka lepší. Hlavně po naší šťastné brance jsme pracovali dobře do defenzivy. Chtěli jsme vycházet ze středního bloku a vyrážet do protiútoků. Takových šest až sedm možností se nám naskytlo, ale nedařilo se nám to dohrát do šance. Věděli jsme, že Bohemka má výborné mužstvo, postavené na rychlé protiútoky. Nechtěli jsme něco takového dopustit a nahánět její hráče po hřišti. Z mého pohledu jsme zápas kontrolovali. Největší tlak si domácí vynutili až v nastaveném čase. S notnou dávkou štěstí jsme to přestáli bez úhony. Celkově jsme vyhráli zaslouženě," liboval si kýženého vítězství.

Tři body měly svou cenu i ke zvýšené důležitosti duelu: "Vzhledem k naší situaci, bodovému stavu to bylo dnes extrémně důležité. Vnitřně jsem cítil daleko větší nervozitu oproti předchozím utkáním. Nejenom z důvodu, že vznikly spekulace, že jsme v ultimátu a musíme v Ďolíčku bodovat. Vnímal jsem to hlavně z pohledu mužstva, těžkého prostředí, bez Kalvacha, Nešpora a Pilaře, což jsou tři hráči základní sestavy. O to důležitější pro nás vítězství je."

"Nic není ještě hotového. Když prohrajeme s Příbramí, tak ani nejsme zpátky, ale byli bychom v neřešitelné situaci. V tuto chvíli je to impuls, abychom něco udělali s tabulkovým postavením. Musíme ho využít, protože hrajeme s týmy okolo nás. Za týden doma s Příbramí a pak na Duklu. Tohle je ideální pro povzbuzení motivace a sebevědomí hráčů. Věřím, že dokážeme v domácím prostředí navázat na výhru nad Bohemkou," vzhlížel do dalších záchranářských bojů olomoucký trenér.

Po něm hodnotil duel i domácí trenér Martin Hašek.

"Zápas ukázal, že se pořád točíme dokola. Abych utkání hodnotil objektivně, tak musím říct, že stále nemáme k dispozici hráče tak, abychom byli skutečně silný tým. Hráči mají velké srdce, zdravý charakter, spoustu perspektivních hráčů. V tom momentálním stavu nemáme jednotlivé hráče, z nichž bychom sestavili kvalitní a silný tým na každý zápas. Jsme schopni sehrát velmi zajímavé utkání na Spartě, s velmi dobrou organizací hry, kondiční připraveností a protiútoky. Když hrajeme do plných a obdržíme branku z první šance soupeře, tak se ukáže reálná síla, která v tuto chvíli není a nějakou dobu ještě nebude," poukázal na rozdíly dvou jarních duelů.

Do tréninku se v novém týdnu připojí dva hráči po absenci: "I když někdo ze zraněných hráčů naskočí, tak bude zatím jen jménem na papíře. Přidat by se měl do tréninku asi jen Pokorný. Absolvoval s námi celou zimní přípravu, onemocněl na generálku. Měl podezření na zánět příušní žlázy. Mezitím mu zjistili, že asi před půlrokem prodělal mononukleózu. Nevím ovšem, do jaké míry se stihne dát dohromady, abychom s ním mohli v příštím utkání počítat. Na rozcvičce se šel Bederka rozcvičit, nateklo mu lýtko a má růži. Povolení k návratu do tréninkového procesu dostal i Šmíd."

"Občas se nedohodneme, jindy technicky chybujeme. Hřiště bylo na únor skvělé. Naše situace nám úplně nenapomáhá tomu, abychom byli v klidu, řešili věci uvolněně a technicky správně. Brzký gól nás rozhodil. Nevím, zda to dokážu úplně objektivně hodnotit. Jenže ve druhé půli mi přišlo, že hráči dělali úplně všechno, co bylo v jejich silách. V prvním poločase jsem měl pocit, že jsme opaření. V hlavách nás to zatáhlo, pak se to samé stane i s nohami a přichází technické chyby. Měli jsme hned několik situací, které by při provedení ve větší kvalitě měly skončit gólem," ukázal na maximální snahu svých svěřenců.