Cenné vítězství ze Zlína

Po gólech Krcha a Vacka vezeme domů tři body. 

Cenné vítězství ze Zlína

Ve Zlíně Bohemka nastoupila v jiném rozestavení a několika změnami. K Hůlkovi a Krchovi přibyl ve středu obrany Pokorný. Do záložní řady se vrátil Levin. Útočné trio nastoupilo ve složení Reiter, Puškáč a Vaníček. Na lavičku náhradníků usedl Marhún a Vodháněl.

První zakončení si připsali domácí. Do centru ze standardní situace se hlavou položil Poznar, jenže Fryšták skvělým zákrokem míč vyrazil. Další střela přišla po dvaceti minutách. Levin krásným pasem našel Reitera, ale ten branku Dostála přestřelil.

Následně se konečně mohli Klokani radovat. Vaníček adresoval ze standardní situace nádherný pas Hůlkovi, jehož hlavička se odrazila od tyče. V závaru se nejlépe zorientoval kapitán Krch, který procpal míč do sítě a svůj tým do vedení.

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905
Domácí se snažili rychle vyrovnat. Železník se zjevil s míčem před brankou Klokanů, ovšem Fryšták vytáhl fantastický zákrok a uchránil vedení svého celku. Další šance Zlína přišla vzápětí. Železník prodloužil hlavou míč za sebe, kde číhal Poznar. Vytáhlý forvard z malého vápna vysoko přestřelil svatyni Bohemians. Vedení si už Klokani dokázali a pohlídat do kabin tak odešli s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, tedy zakončením domácích. Stoper Bačo v těžké pozici branku Fryštáka minul. Za Klokany odpověděl Bartek, ale brankář Dostál jeho ránu skryl v náruči. Klokani mohli navýšit vedení. Vaníček dostal pěknou přihrávku do dobré pozice, ale míč si ještě zastavil a obrana ho zablokovala. S následnou střelou Bartka si gólman Dostál poradil.

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905
Po delší odmlce se ukázal v ofenzivě domácí Zlín, když hlavičku Poznara vytěsnil Fryšták na rohový kop. Patnáct minut před koncem napřáhl v šestnáctce Čanturišivili a jeho rána se odrazila od břevna pryč. Zlínští se vehementně snažili o vyrovnání, ale Klokani poctivě bránili a nedovolili domácím si vytvořit větší příležitost.

V samém závěru Vacek postupoval sám na branku, obešel brankáře a střelou do prázdné branky pojistil vítězství. Bohemians zvládli uhájit své vedení a ze Zlína si vezou vítězství.