Hašek: Jsem šťastný za všechny v Bohemce

Trenéři Martin Hašek a Roman Pivarník hodnotí sobotní utkání.

Hašek: Jsem šťastný za všechny v Bohemce

Jako první hodnotil utkání šťastnější z trenérů, hostující Martin Hašek.

"Do vedení jsme šli ze standardní situace, což je pro mě novinka. Minulou sezónu jsme neskórovali ze standardky ani jednou. Letos sice dvakrát, avšak za pomoci Júsufa, který s námi teď není. Takovou ambici jsem neměl. Čekal sem, že udeříme z nějakého protiútoku. Díky třem stoperům a vysokému útočníkovi jsme byli Zlínu vyrovnaným soupeřem z hlediska výšky hráčů. Zlín se do nás dostával silou vůle, nikoliv tím, že by nás přehrával. Při takovém množství nakopnutých míčů, množství hráčů v šestnáctce se tvoří závary. My ani z nich neinkasovali. Jakoby bylo i ve hvězdách napsáno, že máme vyhrát. Tak jsem to cítil a stalo se tak," byl nesmírně šťastný za vítězství ve Zlíně lodivod Bohemians.

Bohemka nastoupila od první minuty s jiným rozestavením i Puškáčem a Pokorným: "Puškáč nám přinesl do hry to, co jsme tam nikdy neměli. Umí udržet míč nahoře. Pomohl nám v situacích, kdy nerozhoduje fotbalová kvalita, ale síla hráče v osobním souboji. Do zápasu s Olomoucí šel na třicet minut z jediného tréninku. Teď měl za sebou první mikrocyklus a nastoupil v základní sestavě. Chtěl být jedničkou mezi útočníky, proto šel k nám. Těžko by v jiném týmu měl takhle pevnou pozici."

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
"Jsem šťastný ze spousty důvodů. Žádný chlap, který je trenérem nechce být vyhozený. V Bohemce je spousta lidí, které mám rád a chci jim dopřát štěstí. Jako trenérovi se mi to v poslední době nedařilo. Takže jsem rád, že se tak stalo teď. Stejně jsem na tom s hráči. Jsou tu dobří, charakterní kluci, kteří odehráli spoustu dobrých zápasů. Nezískali tři body, přičemž si je zasloužili. Netvrdím, že je naše výhra spravedlivá. Jsem šťastný za všechny lidi, ale i za sebe," neskrýval nadšení.

Poté předstoupil před novináře i domácí trenér Roman Pivarník.

"Dostali jsme se v utkání do nevýhody. Přitom začátek byl z naší strany slušný. byla tam pěkná hlavička, kterou zneškodnil Fryšták. Naopak z první standardní situace jsme od soupeře obdrželi branku. V takovém zápase je to ještě těžší. Bohemka od první minuty změnila rozestavení, postavila se do bloku a hrála jinak oproti zvyklostem. Když jsme ztratili míč, tak mohl soupeř vyrážet do protiútoků. Těžko se hraje v takovém duelu do plné obrany, když navíc prohráváte. Dokázali jsme si se situacemi Bohemky poradit v prvním poločase. Měli jsme i dostatek šancí na vstřelení branky,"
přiznal překvapení ze změn v týmu Bohemians.

Zlín si připsal další porážku a jeho neúspěšná série dále trvá: "Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Pak se ukáže, zda je mužstvo v křeči. Byly tam dobré momenty. Nemůžu vytknout hráčům, že by nechtěli nebo nehráli s nasazením. Šance přišly, stejně jako zakončení. V závěru jsme trefili břevno, ale míč se odrazil ven. Mužstvo ovšem za vítězstvím šlo. Každá porážka komplikuje práci v trénincích během týdne, ale i výkon v následujícím utkání."

I domácí Zlín zvolil jiné rozestavení: "Zvládli jsme to slušně. Pro žádné mužstvo není lehké hrát do plných. Měli jsme proti Bohemce více šancí než třeba Sparta. Pracujeme na obou rozestaveních. Máme zraněného Gajiče, což je zásah od základní sestavy. Nebylo jednoduché poskládat tři obránce a k nim defenzivní záložníky."