Už v neděli bitva o Vršovice

Na závěr týdne třaskavé derby v Ďolíčku.

Už v neděli bitva o Vršovice

Velký zápas týmů s dlouholetou tradicí, kde nechybí vyhrocené situace doprovázené emocemi se nezadržitelně blíží. Do Ďolíčku totiž míří vzdáleností nejbližší soupeř Klokanů, rival Slavia Praha, s nímž svedou bitvu o Vršovice. Slavia aktuálně vede FORTUNA:LIGU s tříbodovým náskokem na druhou plzeňskou Viktorii. V posledních zápasech Bohemians se Klokani ukázali proti Slavii ve výborném světle, kdy mnohdy svého soka přehrávali.

Slavia krom boje o titul v tuzemské soutěži bojuje i v domácím poháru MOL Cup a v Evropské lize. Proto byla zimní přestávka ve znamení rozšíření kádru. Z Jablonce přestoupil Lukáš Masopust. Sousední Liberec opustila opora Ševčík, aby zamířil do vršovického Edenu. Posilou do defenzivy se stal i Alex Král, jež opustil Teplice. Brankářský tým doplnil brankář Martin Kuciak.

Bohemians - Slavia 0:0
Bohemians - Slavia 0:0
Několik hráčů muselo za větším herním vytížením zamířit do jiných klubů. Útočník Kuchta hostuje v Teplicích. Muris Mešanovič byl zapůjčen Mladé Boleslavi, kde bude od léta plnohodnotným hráčem Středočechů. Rovněž Jakub Jugas hostuje v Mladé Boleslavi. Matoušek odešel hostovat po zranění do mateřské Příbrami. Ve stejném celku stráví jarní část ligy Matěj Chaluš. Záložník Sýkora posílil Slovan Liberec.

Trenér Martin Hašek očekává velmi těžký duel: "Potkáme se s nejtěžším možným soupeřem v rámci ligy. Aktuálně i vedou tabulku. Nedávno postoupili po výborném výkonu v Evropské lize s Genkem. Je pro nás skvělou příležitostí se proti rivalovi vytáhnout a poměřit se takovým týmem."

Slavia disponuje širokým kádrem: "Jsou vysocí a silní. Dokáží presovat po celém hřišti a využít toho. Umí udeřit ze standardní situace. Po ziscích míče umí vyrazit do rychlého protiútoku a udeřit. Mají silné, komplexní a stabilizované mužstvo. Mezi opory bych zařadil Součka, Stocha, Škodu i brankáře Koláře."

Klokani protrhli ve Zlíně nepříznivou sérii, což jim dodalo energii do dalších dnů: "V radostné atmosféře se určitě trénovalo lépe. Pozitivní energie dokáže vždy dělat divy. Naše vítězství nad Slavií nebude zázrakem, nýbrž dobrým sportovním výkonem. K tomu už se nám vracejí hráči z marodky. Bederka s námi celý týden trénuje. Schumacher měl na začátku týdne drobný zdravotní problém, ale je v plném tréninku."

Do vršovického derby bohužel nebude moci zasáhnout Lukáš Pokorný, který do Bohemky hostuje právě ze Slavie: "Slavia hraje nátlakově. Hraje se proti ní strašně těžce. Všichni jsou zodpovědní, bojovní a umí hrát fotbal. Je to taková směsice bojovnosti a fotbalovosti. Proti tomu se hraje hrozně špatně. Na Genku hráli výborně. Ale i oni jsou jen lidé. Věřím, že máme tým na to, abychom je mohli potrápit. Myslím, že bod bychom uhrát mohli, ba i všechny tři. Doufám, že to dopadne dobře. Ale bude to pro mě trochu schizofrenní. S Bohemkou potřebujeme body jako sůl, ale můj mateřský klub je samozřejmě také potřebuje. Nejšťastnější bych na konci sezony byl, když bych Bohemce pomohl do prostřední skupiny, a Slavia by získala mistrovský titul."

Bohemians - Slavia 0:0
Bohemians - Slavia 0:0
Vršovické derby se hraje v neděli od 15:00 v Ďolíčku. Hlavním rozhodčím bude Pavel Královec. K dispozici mu budou asistenti Ivo Nádvorník a Kamil Hájek. Čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Berka. Na utkání bude k dispozici i videorozhodčí. Hlavním sudím ve videu bude Miroslav Zelinka, jeho asistentem Pavel Julínek. Vršovické derby bude živě vysílat O2 TV Sport. O průběhu budeme informovat na Twitteru, Facebooku a Instagramu. Derby shrneme po jeho konci v reportáži. Užijte si derby i s námi a ke svým příspěvkům připište hashtag #BOHSLA nebo nás označte. Naproti stadionu v místě bývalé tržnice navíc bude od 13:00 k dispozici Fortuna fotbalová střelnice. Veškeré informace k této akci najdete v tomto článku. Hlavním partnerem utkání je Restaurace U Fleků. 

Bohemka TV