Vršovické derby skončilo porážkou

Bohemka bojovala, ale na body to nestačilo. 

Vršovické derby skončilo porážkou

Do derby proti Slavii musel udělat trenér Martin Hašek změny. Pokorného nahradil ve stoperském triu Dostál. Post pravého halfbeka zaujal Hašek. Na lavičku náhradníků po zranění usedl Bederka a Šmíd. Aktivněji začala Slavia. Škoda se prosmýkl do šestnáctky, ale v zakončení mu překážel vlastní spoluhráč. Další akce už byla nebezpečnější. Král přihrávkou našel Hušbauera, s jehož střelou si Fryšták poradil na výbornou a míč skryl v náruči. Po chvíli si na centr z pravé strany naskočil Bořil, i tuto nebezpečnou hlavičku gólman Klokanů zneškodnil. Zahrozili i Klokani. Hůlka nádherným pasem vysunul Bartka, avšak jeho přihrávku obrana zachytila. Míč ovšem vybojoval Puškáč a nabídl ho Bartkovi, který o kousek minul pravou tyč branky Koláře. Nádhernou akci předvedli po dvaceti minutách Klokani.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha
Vaníček prošel středem hřiště, nádherně se zbavil faulujícího Stocha a přihrávkou našel Puškáče, který míč usměrnil do sítě. Když už se mělo rozehrávat, tak hlavní rozhodčí Královec zamířil k obrazovce přezkoumat situaci ve vápně Bohemky, která přecházela protiútoku Bohemians. Nakonec k údivu téměř celého Ďolíčku odvolal branku Klokanů a nařídil pokutový kop pro hosty. Na střelu exekutora Součka jen o kousek Fryšták nedosáhl a hosté vedli.

Další zakončení si připsala Slavia. Bomba Stocha se od břevna odrazila do hřiště, nikoliv však za brankovou čáru. Poté pálil znovu Stoch, ale brankář Bohemians si poradil a míč vyrazil. V nastavení přišel druhý gól hostujícího mužstva. Coufal odcentroval z pravé strany a Škoda hlavičkou na zadní tyč navýšil vedení Slavie, což byla i poslední akce prvního poločasu.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha
Bohemians vkročili do druhé půle s touhou zvrátit utkání. Ze střední vzdálenosti střílel Levin, ale nad branku. Snížit mohl Reiter. Křídelník Klokanů si píchnul míč před Koláře. Chtěl si ještě připravit míč do lepší pozice, ovšem Ngadeu jeho myšlenku vystihl a zabránil hrozícímu nebezpečí. Zajímavý fotbalový moment přišel po střele Škody. Gólman Fryšták vyběhl mimo šestnáctku, aby odkopl míč. Nákop brankáře Klokanů vystihl právě Škoda, který se na půlící čáře opřel do balónu, ale o kousek minul přestřelil prázdnou branku Bohemians.

V závěrečné čtvrthodině napřáhl ke střele Hušbauer a vstřelil třetí gól Slavie. O korigování výsledku se pokoušel Vodháněl, ovšem Kolář střelu střídajícího záložníka vyrazil. Bohemians tak v derby se svým rivalem prohráli.