U21: Bohemians doma nedali Teplicím šanci

K dalším bodům přispěly i posily z A týmu v čele se zkušeným Jindřiškem.

U21: Bohemians doma nedali Teplicím šanci

Po drtivé výhře v Jablonci přivítali Klokani na svém hřišti v Uhříněvsi Teplice. Pro juniorku to byl první jarní zápas, který se nehrál na umělém povrchu, ale na přírodní trávě. Bohemka se dále drží v první polovině tabulky, konkrétně na 4. místě české skupiny. Teplice jsou na tom o něco hůře a náleží jim 8. příčka. Trenér Vladimír Hruška měl k dispozici pro tentokrát pět hráčů A týmu a všechny zařadil do základní sestavy. Jmenovitě Jindřiška, Pokorného, Vodháněla, Nečase a po zranění vracejícího se Bederku. Do brány se v tomto utkání postavil Fiala, který nahradil Koubu.

První zákrok si připsal právě gólman Bohemky Fiala, který zkrotil slabý pokus hostujícího Vobeckého. Na druhé straně se ke standardní situaci postavil Vodháněl, ale vysoko přestřelil. K vidění bylo vyrovnané utkání s malým množstvím pěkných kombinací. Oběma celkům překážel těžký terén a silný vítr. Do vedení však šla Bohemka, a to po rohovém kopu. Centr na malé vápno po několika odrazech propadl na zadní tyč, kde číhal Le Tuan. Mladý útočník Bohemians, si míč zpracoval a poté balón nádherně zakroutil do vzdálenější šibenice. Další příležitosti první polovina utkání nenabídla.

Do druhého poločasu Klokani nastoupili se zajištěnou obranou, v očekávání, že Teplice se pohrnou do útoku. Teplice skutečně byly v úvodních minutách aktivnější, ale žádnou vážnější šanci si nepřipravily. Klokani poté hru vyrovnali a v 60. minutě znovu skórovali. Hlinákovo sólo po pravém křídle vedlo až do malého vápna, kde Hlinák nejprve naznačil přihrávku pod sebe, ale zkusil překvapit zakončením na první tyč. Gólman sice jeho pokus vystihnul, ale hbitý záložník si doběhl pro odražený míč a dorazil ho do sítě. O dvě minuty později ukázal skvělý přehled Jindřišek, který vyslal do úniku Vodháněla. Ten dobře zpracoval a následně ve vápně zamířil přesně k bližší tyči. Utkání se dále odehrávalo v režii zelenobílých, nicméně po nenápadné brejkové situaci v 78. minutě hosté snížili. Míč do sítě přes Fialu procedil teplický Radosta. Tečku za vítězstvím Bohemians udělal v nastavení Nečas, který všem obráncům utekl a následně prostřelil teplického gólmana.

Juniorka si tak připsala další tři body do tabulky a upevňuje svoji pozici v první polovině tabulky.