Tři body po famózním poločase

Koubek, Dostál a Hůlka svými brankami zařídili vítězství. 

Tři body po famózním poločase

V Karviné vyvedl Klokany v pozici kapitána na hřiště Bartek. Do obrany se vrátil Pokorný i Šmíd. Zraněného Puškáče nahradil v útoku Koubek.

A hned z první útočné akce Bohemka udeřila. Vaníček potáhl míč po levé straně. Polovysokým centrem předložil míč Koubkovi. Mladý útočník se položil do míče a zakončením na zadní tyč poslal svůj tým do vedení.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
Míč se dostal do sítě i na druhé straně, když centr Čoliče usměrnil Wágner za Fryštáka. Domácí forvard ovšem střílel z ofsajdového postavení, takže i nadále vedli Klokani. A ti mohli přidat i druhý gól. Reiter od brankové čáry přihrál míč pod sebe. Koubek přepustil balón Pokornému, jenže obránce Klokanů ve skluzu o kousek minul pravou tyč branky Berkovce. Domácí se sice snažili o vyrovnání, ale Bohemka byla v obraně pozorná a nepouštěla Karvinou do šancí.

Namísto toho přišla druhá branka Klokanů. Vaníčkovu střelu srazila karvinská obrana na malé vápno k Dostálovi, který už s chladnou hlavou zakončil k tyči podél Berkovce.

A před odchodem do kabin se Bohemians znovu radovali. Bartek si chytře naběhl na roh šestnáctky, kam i dostal přihrávku od Vaníčka. Levačkou pak jemným obloučkem našel na zadní tyči Hůlku, jež nekompromisní hlavičkou vstřelil třetí branku. Bohemka po výborné první půli vedla o třídu.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
Karviná do druhého poločasu vstoupila s dvojím střídáním a zvýšenou aktivitou. Víc než hlavičku po rohovém kopu, kterou Fryšták lapil do rukavic na brankové čáře si však nevytvořila. Nebezpečný nebyl ani volej Čoliče, neboť míč jen doskákal za brankovou čáru. Karviná si situaci ještě ztížila. Krivák v hlavičkovém souboji fauloval Bartka za žlutou kartu. Jednu už ovšem na svém kontě měl a sudí Matějček ho po druhé žluté a následné červené poslal do sprch.

Bohemians si hlídali jasné vedení a nedovolili domácích se nadechnout. Do Ďolíčku se tak Klokani vrací se zaslouženým vítězstvím.