Hašek: Roh sehráli kluci fantasticky

Trenéři Martin Hašek a Norbert Hrnčár hodnotí sobotní utkání.

Hašek: Roh sehráli kluci fantasticky

Nejdříve hodnotil zápas šťastnější z trenérů, hostující Martin Hašek.

"Měli jsme určitý plán, s nímž jsme do utkání šli. Mohu říct, že se zápas odehrával přesně dle toho, jak jsme doufali a chtěli. Pozorným bráněním bylo naším záměrem eliminovat hru Karviné, která je často založena na dlouhých míčích na silného Wágnera. Poté co domácí seberou odražené míče, tak létá do šestnáctky poměrně dost centrů. Šli jsme do tří stoperů, abychom eliminovali centry i hlavičkové souboje v pokutovém území. Chtěli jsme udeřit z rychlého protiútoku či standardní situace. Povedlo se nám to hned ve třetí minutě. Taková věc se zdaří málokdy a hraje se poté mnohem lépe. Karviná měla po gólu sice míč častěji v držení, ale téměř bez vyložené šance. Jen jednou dal Hůlka krátkou malou domů, ale Fryšták situaci vyřešil. V polovině poločasu jsme vstřelili druhý gól. Když už jsem myslel, že rozhodčí pískne poločas a půjde se do kabin, tak jsme vybojovali roh a vstřelili třetí branku. Kluci ho sehráli fantasticky," chválil své svěřence za brilantní první poločas.

Ani tříbrankový náskok neznamenal jisté tři body: "I přes náskok jsem nebyl úplně klidný, protože se takové zápasy ztratit dají. Chtěli jsme se soustředit především na sebe. Čekali jsme od domácích střídání a tlak, z něhož budou chtít vstřelit gól, čímž by se vrátili zpět do duelu. V prvních sedmi minutách druhé půle jsme udělali hodně faulů, takže karvinští zahrávali dost standardních situací. Přežili jsme a zápas se už jen dohrával. Karviná byla pak oslabena po červené kartě. Abych našel na našem výkonu i nějaké negativum, tak je to fakt, že jsme nepřidali branku ve druhém poločase. Byli jsme na vlně, vedli o tři góly, hráli proti deseti, měli jsme se víc tlačit za gólem. Na druhou stranu jsme byli čtrnáctí v tabulce a jsme šťastní, že jsme uspěli v souboji s přímým konkurentem. Karviná mohla snížit bodový rozestup na dva body. Míst toho máme osmibodový náskok."

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:3 (0:3)
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:3 (0:3)
"Koubek se k nám připojil na podzim z druhé dorostenecké ligy, když jsme měli zdravotní problémy. V listopadu s námi začal trénovat a bylo toho na na něj opravdu hodně. Během měsíce se adaptoval a už na podzim dostal dvě střídání. Z toho jednou dokonce celý poločas. Na soustředění v Turecku jsme hráli v útoku s Koubkem a Nečasem. Koubek je vyšší i silnější, což je jeho výhoda. Odehrál celou přípravu a vypadal velmi dobře. Vše vyšlo tak, že v prvním ligovém utkání na Spartě nastoupil v základní sestavě. Pro něj je to asi takový malý sen. Není pro něj jednoduché opakovat dobré výkony a navázat na velmi vydařenou zimní přípravu. Proti Olomouci byl už slabší. Ve Zlíně jen střídal a neměl ho dobré. Poslali jsme ho za dorost, kde odehrál celý zápas a uklidní se. V tom zápase dal gól. Puškáč se nám se Slavií zranil, tak na něj zase přišla řada. Využil svoji šanci výrazně, protože hned skóroval. Já v jeho věku hrál také druhou dorosteneckou ligu, ale do žádného áčka se nedostal. V devatenácti jsem hrál krajský přebor za muže a on za Bohemku v první lize. Navíc dal gól v takhle důležitém utkání. Pro něj to jsou velmi pozitivní emoce. Já mu děkuji a gratuluji, protože na sobě pracuje a je skromný," vyzdvihl mladého útočníka Koubka, který vstřelil svůj premiérový ligový gól.

Poté hodnotil duel i domácí kouč Norbert Hrnčár.

"Absolutně nám nevyšel první poločas. Špatný vstup do utkání, nechytli jsme se. V podstatě v tomto negativním duchu se nesla celá první půle. Po třetí brance bylo těžké se zápasem něco udělat. Utkání nám nevyšlo. Znovu jsme dostali gól v brzkém úvodu. Nemyslím si, že by se hráči nekoncentrovali. Když jsem viděl mužstvo, jak se povzbuzovalo v kabině, šlo na hřiště, tak bylo vidět, jak chtějí do utkání vlétnout. Pozitivní energie byla cítit. Je to asi jen shoda okolností. Ale nepomůže nám to," hledal příčiny další porážky.

O poločase odstoupil ze hry i rychlý křídelník Ba Loua: "Byl málo nebezpečný pro branku soupeře. Chceme od něj, aby více chodil do vápna soupeře a byl nebezpečnější. Cítili jsme, že potřebujeme udělat změnu."

"Pracovali jsme po Příbrami na obraně, abychom byli vzadu pevnější, hrát s míčem na soupeřově polovině. Umíme si vytvořit situace, které vedou ke gólu. Jenže jsme selhali v defenzivní činnosti. Je to záležitost celého mužstva. Pokud chcete uspět, musíte být pevní vzadu," viděl hlavní příčinu porážky.