Vaníček: Moje pozice se stále zlepšuje

Antonín Vaníček komentuje jasné vítězství v Karviné.

Vaníček: Moje pozice se stále zlepšuje

Antonín Vaníček popisuje jednoznačnou výhru v Karviné. Jeho stále lepší pozice v týmu, srovnání útočníků Puškáče s Koubkem i taktika do utkání. Vše v rozhovoru.

Z derby se Slavií jsme se dokonale oklepali a jednoznačně vyhráli.
Nám nic jiného ani nezbývalo, než se oklepat. Potřebujeme získávat body. Se Slavií to bylo celé takové nešťastné. Vezeme si vítězství 3:0, což je fantastické. Máme před sebou utkání s Opavou, které potřebujeme zvládnout bodově stejně jako v Karviné.

Chtěli jste vyrukovat na Karvinou s podobnou taktikou jako ve Zlíně?
Naše taktika se podobala té ve Zlíně i se Slavií a vyplatila se nám. Věděli jsme, že nakopávají míče na Wágnera. Uprostřed obrany byl Šmíďák (Michal Šmíd - pozn. red.). Spoléhali jsme na to, že jim utečeme, což se nám díky bohu povedlo.

Byl jsi u všech tří gólů. Cítíš, že se tvá pozice v týmu stále zlepšuje?
Na podzim jsem hlavně vinou zranění moc hrát nemohl. Vnímám stoupání mé pozice. Cítím se běžecky dobře. Spousta věcí mi vychází. Že jsem byl u všech branek je jen pozitivní a jsem rád, že to vyšlo. Výhra tři nula vypadá pak i hezky na papíře.

Hrál jsi v útoku s Matějem Koubkem. V čem je to jiné oproti Puškáčovi?
Pušky (David Puškáč - pozn. red.) je silnější. Jak byl zraněný, tak nejde tolik do sprintových náběhů. Koubič (Matěj Koubek - pozn. red.) má naběháno dost a je i hodně ochotný tam zabíhat. Není zase tak silný jako Puškáč, který má asi dva metry. Koubkovi se zápas povedl na výbornou. Jsem strašně rád, že jsem mu nahrál na jeho první ligový gól. Touto cestou mu i gratuluji. Doufám, že to takhle půjde i dál.

Čekal jsi, že domácí budou více pod tlakem, neboť potřebovali snížit ztrátu na nás?
Hráli jsme takticky podobně jako v posledních dvou zápasech. Pohybovat se od středového kruhu a být v úzkém bloku. Oni si na nás musí vylámat zuby, což se i stalo. Naší rychlostí jsme jim utekli a dali krásné góly.

Chtěli jste jít po červené kartě za gólem nebo si raději udržet klidný náskok?
V poločase jsme si řekli, že nepolevíme a vlétneme na ně. Chtěli jsme dát gól a nepustit je do ničeho. Oni pak dostali červenou a hráli v oslabení. Střídal jsem i já, abych tu červenou nedostal také (úsměv). Měli jsme ambice na vstřelení dalšího gólu, ale Karviná potřebovala něco změnit. Hráli trochu jinak, než jsme mysleli a nic velkého nám nedovolili. Drželi jsme míč dobře vzadu. Pepa (Josef Jindřišek - pozn. red.) s Levinem dobře kombinovali a do ničeho velkého jsme je nepustili. Zápas byl pod naší kontrolou.