U21: Juniorka si zajistila účast ve skupině o titul

Klokani ve vršovickém derby juniorek přetlačili Slavii, prosadil se Krch.

U21: Juniorka si zajistila účast ve skupině o titul

Po derby z minulého týdne se Slavií, bylo na programu juniorské ligy opět střetnutí těchto dvou týmů. Klokani si po dvou drtivých výhrách v Jablonci a doma s Teplicemi v případě výhry mohli zajistit jistotu účasti ve skupině o titul. Trenér Vladimír Hruška měl v tomto utkání k dispozici i pět hráčů A týmu. Jmenovitě Vondru, Schumachera, Krcha, Marhúna a Závišku. Všichni zasáhli do utkání od první minuty. Do branky se tentokrát postavil Kouba, který se vystřídal s Fialou.

Utkání se hrálo na umělém povrchu a při nepříznivém počasí, které bránilo oběma mužstvům v rychlé kombinaci. Během prvního poločasu byla více na balonu Slavia, ale díky dobré defenzivě Klokanů, si žádnou velkou šanci nevypracovala. Za zmínku stála akorát postranní akce domácích, která vyústila ve střelu z úhlu, kterou Kouba bez problému zkrotil. Největší příležitost první půle však měli na svědomí hráči Bohemians, když po kombinaci na pravé straně zakončoval Záviška. Gólman domácích jeho střelu zázračně vyrazil.

Druhý poločas začal náporem Slavie, která se tlačila dopředu, nicméně všechny útoky narážely do pevné obrany zelenobílých v čele s Krchem. Klokani strhli vedení na svou stranu v 76. minutě po standardní situaci. Míč se nejprve po třech hlavičkových soubojích v pokutovém území odrážel do vzduchu jako pouťový balónek, až přistál na malém vápně na kopačku Krcha, který střelou po zemi skóroval. Vítězství v závěru mohl ještě podtrhnout Záviška, ale v samostatném úniku se neprosadil.

Bohemians si tak připsali třetí výhru v řadě, která jim zajišťuje účast ve skupině o titul Juniorské ligy.