Vyrovnaný boj bez vítěze

Klokani i v oslabení prahli po výhře, ale kýžený gól nevstřelili.

Vyrovnaný boj bez vítěze

Proti Opavě se na hrot útoku vrátil Puškáč. Na lavičku náhradníků už usedl Júsuf. První střelu měli na svědomí Klokani. Míč si za šestnáctkou navedl Vaníček, střílel ale nad branku. Na opačné straně zahrozili hosté. Stáňa z pravé strany odcentroval do vápna Bohemians, kde hlavičkou Schaffartzik do rukavic Fryštáka.

Po dvaceti minutách měla Bohemka výhodu přímého kopu po faulu na Vaníčka za hranicí šestnáctky. Sám faulovaný trefil zeď. Míč se ovšem dostal k Bartkovi, na jehož centr si naskočil Pokorný. Jeho hlavičku dokázal Fendrich vyrazit na rohový kop. Za hosty odpověděl Zapalač, ale přízemní střelou ze střední vzdálenosti minul prostor branky Fryštáka.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Další přímý kop Klokanů vybojoval při průniku do vápna Dostál. Tentokrát si exekuci vzal na starost Vacek. Středopolař Klokanů zvolil překvapivé řešení, když prudkou střílenou přihrávkou hledal spoluhráče. Míč ovšem prolétl kolem pravé tyče opavské svatyně.

Standardní situaci měla k dispozici i Opava. Centr Zavadila tečoval nad branku Simerský. V poslední akci první půle minul Zavadil ze střední vzdálenosti pravou tyč Fryštákovy branky.

Ve druhé půli Klokani útočili na branku před sektorem svých fanoušků. Už po pěti minutách přišla příležitost. Levin přiťukl míč Vaníčkovi, jehož šajtli Fendrich s námahou vyškrábl mimo oblast akutního nebezpečí. Před uplynutím hodiny hry měli Klokani další standardní situaci. První centr opavští odvrátili. míče se ovšem jal Bartek, pronikl přes hlouček hráčů soupeře, střela ale postrádala razanci a branku hostů neohrozila.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Snahu Klokanů přišli podpořit střídající útočníci Júsuf s Koubkem. A mladší z dua se dostal do šance. V šestnáctce se k němu odrazil míč po střele Júsufa. Mladého forvarda vychytal hostující gólman Fendrich.

Sedm minut před koncem Šmíd stáhl Smolu, který se hnal za dlouhým pasem. Poněvadž byl Šmíd posledním hráčem Klokanů, tak ho za jeho prohřešek sudí Pechanec přímo vyloučil.

Klokani i v početní nevýhodě prahli po vítězství. Nakonec skončil vyrovnaný souboj remízou.