Hašek: Nezvládli jsme utkání mentálně

Trenéři Roman Nádvorník a Martin Hašek hodnotí zápas.

Hašek: Nezvládli jsme utkání mentálně

Duel hodnotil nejdříve hostující trenér Roman Nádvorník.

"Náš vstup do zápasu byl tragický. Začátky utkání na venkovních hřištích máme špatné a připravujeme se na ně. Musím poděkovat mužstvu, že jsme se po rychlém gólu zvedli. Neproměnili jsme penaltu, šli sami na bránu Mingazovem a trefili tyč. Už o poločasové pauze jsme měli vést vyšším rozdílem. Bohemka neměla žádnou gólovou šanci, což mě těší. Po pauze jsme si výsledek pohlídali a navýšili vedení. Ani na chvíli jsme nevypadli ze hry a dařilo se nám celý zápas presovat. Pro nás to jsou důležité tři body," byl potěšen výkonem svého týmu.

Příbram přijela do Ďolíčku s jasnou taktikou: "Zahráli nám dobře všichni čtyři hráči, kteří se hlavně starají o ofenzivu. Výborný výkon podal Polidar, velmi dobře hráli i Matoušek, Mingazov a Fantiš. Bohemka hraje při rozehrávce na tři obránce. Všichni tři jsou pomalejší než naši čtyři zmínění hráči. Jednoznačný pokyn byl hrát, co možná nejrychleji nahoru a kolmo. Povedlo se to u Matouška i Mingazova. Matoušek to okořenil tím, že z toho dal gól."

"Od mého příchodu jsme dvakrát prohráli na Slovácku, které nám herně nesedí. Každé mužstvo má soupeře, proti kterému může mít jakoukoliv sestavu, ale stejně se to nepovede. V lize jsme hráli výborně i v Teplicích, kde jsme měli vyhrát, protože jsme hráli výborně jako na Bohemce. Hlavně jsme zlepšili obrannou fázi. Kromě vysoké porážky na Slovácku jsme dostali jsme ve čtyřech zápasech dostali tři góly," viděl progres svého celku.

Pak hodnotil zápas i domácí trenér Martin Hašek.

"Náš výkon byl velice slabý. Nemůžu pro to najít jiný důvod, než ten, že jsme zápas mentálně nezvládli. Celé jaro každý zápas v lize kromě části utkání se Slavií jsme hráli dobře až velmi dobře. Slabý výkon jsme podali v semifinále poháru. Výkon z dnešního utkání byl nejslabší. Bohužel přišel v situaci, kdy jsme potřebovali přinejmenším neprohrát. Trenér připravuje mužstvo po mentální stránce. Ta věc jde za mnou. Pevně věřím, že budeme schopni se nachystat na další zápas tak, abychom to dokázali napravit," viděl příčinu trenér Klokanů.

Dále už mířil k následujícím bojům: "Nemá cenu se moc patlat v jednotlivostech. Máme před sebou dva zápasy. Pokud získáme body, tak se baráži vyhneme. I kdyby se tak nestalo, tak v baráži máme další dva zápasy k obhájení naší příslušnosti v první lize. Do ní podle mého názoru patříme, byť s tím náš dnešní výkon úplně nekoresponduje."

"Nevím teď přesně, jak tabulka vypadá. Nechci se pouštět do nějakých propočtů. Pokud získáme šest bodů, tak je vysoká pravděpodobnost, že se baráži vyhneme. Pokud bychom do baráže šli, tak to také máme ve svých rukou. Nebral jsem důležitost tohoto zápasu odlišně od duelů ve Zlíně, v Karviné a v Teplicích," nebyl skeptický lodivod Bohemians.