Pokorný: Dostali jsme se do větších problémů

Obránce Lukáš Pokorný popisuje zápas s Příbramí.

Pokorný: Dostali jsme se do větších problémů

Prohru s Příbramí komentuje Lukáš Pokorný. Obránce Klokanů mluví o výměně názorů s fanoušky, ale i průběhu zápasu.

Osud v posledních týdnech nabral strmý pád...
Jsme ve skupině o záchranu, kde jsme měli náskok, který jsme prohospodařili. Teď už jsme na baráži. Je to zvláštní, ale fotbal takový je. Člověk si myslí, že je všechno v pohodě. Pak bumbum a je v baráži. Máme ještě před sebou dva zápasy, takže zbraně určitě neskládáme.

Podařilo se nám vstřelit gól, ale na něj jsme už nenavázali...
Dali jsme gól a z hráčů Příbrami jsem cítil, že s nimi zatřásl. Věřil jsem, že to bude právě ten kýžený duel, který zvládneme a pomůže nám. Brzy vstřelená branka nám nakonec ublížila. Měli jsme možná strach o výsledek. Namísto toho, aby nás uklidnil, tak nás dostal dolů. V poločase jsme mohli prohrávat 1:4 nikdo by se nedivil. Vůbec nechápu, co se stalo. Za celé jaro jsme obdrželi asi čtyři góly.

Hrála velkou roli i možnost, že se po porážce můžeme propadnout na barážové pozice?
Nemyslím si, že by to tím bylo. Šli jsme do toho s tím, že se můžeme dostat do klidu. Bohemka od hraje od desátého kola pod stresem a bodovým nedostatkem. Potřebuje každé utkání zvládnout. Ten tlak je enormní. Mohli jsme se z toho tlaku vymanit a hrát konečně v klidu a uvolněně. Dostali jsme se ale ještě do větších problémů. je to asi nějaký symbol této sezóny. Pevně doufám, že se baráži stejně vyhneme.

Po skončení utkání proběhla i výměna názorů s fanoušky.
Vždycky po utkání jdeme fanouškům poděkovat. Chtěli nás mít blíže u sebe, abychom byli u nich a vyříkali si něco. Měli něco na srdci. Já se jim nedivím, že dali nespokojenost najevo. Poté, co si vylili srdce, tak nám popřáli hodně štěstí do utkání v Karviné. Je to důležité. Emoce jsou ve fotbale důležité.