Jindřišek vystřelil záchranu

Bohemians se díky remíze zachránili v lize.

Jindřišek vystřelil záchranu

V základní jedenáctce byla jedinou změnou výměna Závišky za Vacka. Zkušený záložník tak byl připraven na lavičce náhradníků. Na té pro změnu nebyl zraněný Reiter. Utkání začali lépe Bohemians. Po sérii odrazů v šestnáctce hostů nakonec pálil Bartek, ale míč letěl kousek vedle levé tyče opavské branky. Tentýž hráč se dostal do zakončení i o chvilku později, ale hlavičkoval nad branku. Zčistajasna odpověděli nebezpečně hosté. Žídek prudkým centrem našel Hrabinu, který naštěstí hlavičkoval vedle branky.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava
Po dvaceti minutách se po přihrávce Vaníčka protáhl kolem protihráče Bartek, který předal míč na Závišku, jehož prudkou střelu levačkou dokázal skvělým zákrokem Fendrich vyškrábnout na rohový kop. Další střelu si připsal Vaníček, když si navedl míč na střed, ovšem jeho projektil z hranice šestnáctky Fendrich vyrazil a obrana Opavy míč odvrátila do bezpečí. Po jednom z centrů Dostála se svým důrazem prodral do zakončení opět Bartek, jenže střílel vedle tyče. První dějství uzavřel opět levý halfbek Klokanů, jehož střelu skryl v rukavicích brankář Fendrich.

Ve druhé půli se po rohovém kopu dostal ke střele Záviška, avšak střílel nad branku Fendricha. V zajímavé pozici se pak ocitl Bartek, jenže jeho ránu defenziva Opavy zablokovala. Na druhé straně napálil skákající míč Hrabina mimo branku.

Poté ovšem přišla pro Zelenobílé obrovská rána. Střídající Souček přihrál pod sebe před branku a míč ve skluzu do sítě dostal Janetzký.

Mohlo být ještě hůře, ale Souček procpal ve skluzu míč za Valeše z ofsajdové pozice.

Bohemians se hnali za vyrovnávací brankou, ale Puškáčova hlavička letěla nad branku. Gól mohli přidat hosté. Jurečka běžel sám na Valeše, ovšem branku naštěstí netrefil. V nastaveném čase přišla velká šance Bohemky. Na Dostálův centr si naskočil Puškáč, ovšem hlavou trefil pouze břevno.
Bohemka ale dokázala vyrovnat. Jindřišek napálil levačkou míč přesně k tyči a běžel se se svými spoluhráči radovat ze záchrany.