U21: Klokani obsadili 4. místo

Poslední ročník Juniorské ligy zhodnotil trenér Vladimír Hruška.

U21: Klokani obsadili 4. místo

Závěrečné utkání skupiny o titul Klokani odehráli na hřišti Zbrojovky Brno, tedy se sousedem v horní polovině tabulky. Před začátkem zápasu už bylo jasné, že vítěz tohoto utkání dosáhne nejvýše na druhé místo tabulky, protože Sigma Olomouc své celkové prvenství nemohla ztratit. Bohemka poslední utkání sezóny odehrála bez posil z A týmu, juniorku naopak doplnilo několik mladých hráčů z U19.

Domácí šli hned v úvodu do vedení. Ve 3. minutě Zbrojovka rozjela akci kolem vápna Bohemky, přihrávku na penaltový puntík dostal Holman a ranou po zemi skóroval. Po chvíli měli domácí opět velkou šanci, ale brejkovou situaci na poslední chvíli obrana Bohemky zastavila. Klokani měli velkou šanci v 18. minutě. Na dlouhý centr Rizvanova si na zadní tyči počkal Nátr, zpracoval si míč a tvrdě vypálil. Bohužel trefil jen brněnského brankáře. Ve 33. minutě domácí po kontaktu Kroutila s Farkašem kopali penaltu. Balón si připravil Kříž a s přehledem zvýšil na rozdíl dvou branek.

Bohemka vstoupila do druhého poločasu skvěle a hned v 47. minutě snížila. Na pravém křídle skvěle pracoval Ugwu, přihrál Le Tuanovi, jehož tvrdou střelu gólman vyrazil jen k Begičovi a ten doklepl míč do sítě. V 54. minutě mohli domácí opět odskočit, ale samostatný únik ze strany zlikvidoval Fiala v brance. Klokani předvedli pěkný signál v 64. minutě, ale Václavíkovo chytré rozehrání standardní situace zneškodnil gólman domácích. Bohemka v následující pasáži měla tlak, ale skórovala opět Zbrojovka. Kroutil se v 67. minutě kličkou zbavil obránce a zakončil přesně. Bohemka mohla alespoň snížit v 77. minutě, ale Vala ve velké šanci netrefil.

Přes porážku v posledním kole Klokani zakončili skupinu o titul Juniorské ligy na sympatickém čtvrtém místě. Jednalo se o poslední ročník Juniorské ligy, protože od příští sezony se vrací k systému B týmů a “béčko” Bohemians bude účastníkem ČFL.

Hodnocení trenéra Vladimíra Hrušky:

Před sezonou bylo naším cílem postoupit mezi prvních 10 týmů, takže je pro nás konečné 4. místo překvapivý úspěch, ale jsem přesvědčen, že zasloužený. Pro mne i pro hráče je to ohromný výkon, kdy jsme za svá záda dostali silná mužstva jako Slavia, Liberec, Plzeň, nebo Boleslav. Skončili jsme vlastně o jediný bod za Spartou. Celkově tedy hodnotím sezonu velmi kladně, protože kromě dobrého umístění, hráči během ní udělali velký herní pokrok a také jim narostlo sebevědomí. V několika zápasech nám, stejně tak jako ostatním účastníkům, vypomohli hráči A týmu, ale i bez nich osa týmu s podporou hráčů U19 měla dobré výsledky. Těžko vypíchnout některého z jednotlivců, hráči celou sezonu podávali kvalitní týmové výkony. Na závěr bych chtěl ještě ocenit velmi dobrou práci našeho malého realizačního týmu.