Hodnocení uplynulé sezony 2018/19

Přečtěte si hodnocení uplynulé sezony.

Hodnocení uplynulé sezony 2018/19

Hodnocení uplynulé sezony 2018/19

Sportovní oblast:

Do sezony jsme vstupovali s cílem hrát střed tabulky a umístit se na pozicích zaručujících boje o evropské poháry, tedy do 10. místa. Tento sportovní cíl se splnit nepodařilo a mužstvo skončilo na 11. příčce se ztrátou 2 bodů na prostřední skupinu.

Sportovní ředitel, Miroslav Držmíšek, shrnuje uplynulou sezonu:

„Podzimní část sezony byla velice ovlivněna zdravotní stránkou hráčů a výkony na domácím stadionu.

Během podzimní části soutěže se tým potýkal s nadprůměrnou marodkou a v několika případech museli do týmu zasáhnout i dorostenci. Světlou stránkou této nečekané situace bylo posunutí Matěje Koubka do A mužstva a jeho první profesionální smlouva. Na marodku jsme reagovali ihned, jak to jen šlo, tedy v zimním přestupovém období, a to příchodem hned několika hráčů, takže jsme rozšířili kádr.

Samostatnou kapitolou letošní sezony byly právě domácí vystoupení. Pouhá dvě vítězství doma bohužel znamenala jednu z nejhorších sezon v Ďolíčku. S průměrnými výsledky na venkovních stadionech by tato konstelace znamenala jistý sestup. Pokud se ale něco letos vydařilo, byly to právě zápasy venku. V tabulce venkovních zápasů se náš tým umístil na celkovém čtvrtém místě.

Mužstvu se však nepodařilo zvládnout nadstavbovou část soutěže, a to jak herně, tak i bodově. Ani v této části se nezlepšily výkony na domácím stadionu. Mužstvo ze tří domácích utkání získalo pouze 2 body a zahrávalo si s možností barážového umístění.“

Akcionáři a vedení klubu hodnotí uplynulou sezonu jako nevydařenou a shodli se, že klub má větší ambice i podmínky pro výrazně lepší výsledky.

Vedení sportovního úseku dostalo pro novou sezonu konkrétní úkoly a cíle:

•zlepšit výsledky a hru hlavně na domácím stadionu v Ďolíčku

•posílit kádr na ofenzivních postech, abychom dávali více gólů a posunuli se v tabulce nahoru

•zintenzivnit spolupráci na ose sportovní ředitel, realizační tým a vedení klubu

Tyto cíle a úkoly si bude představenstvo s vedením klubu průběžně vyhodnocovat a případné neplnění bude okamžitě řešeno. Chceme vidět posun k lepšímu již během prvních kol nové sezony FORTUNA:LIGY.

Bohemka letos hrála také v MOL Cupu, tedy českém poháru. „Po dlouhých letech se nám podařilo proniknout za brány čtvrtfinále a nakonec nás dělil jen jediný zápas od finále. Semifinálový zápas v Ostravě se nám bohužel nevydařil, což mě osobně mrzelo především kvůli množství fanoušků, kteří s námi do Ostravy dorazili“ řekl pro klubový web ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Komunikace:

Vážíme si podpory fanoušků a uvědomujeme si, jak je jejich role ve fungování klubu důležitá. Chceme zlepšit komunikaci nejen na Virtuálním Ďolíčku v sekci „Ptejte se vedení“, ale i nově formou častých setkání fanoušků s vedením v Ďolíčku. Budou stanoveny „úřední hodiny pro fanoušky“, kdy zájemci budou moci využít tento čas k diskuzi napřímo s vedením klubu na libovolná témata. Další novinkou pro příští sezonu bude pravidelný newsletter, který bude informovat o aktuálním dění v klubu.

V nejbližší době plánujeme pro fanoušky několik akcí:

·Memoriál Lukáše Přibyla a Dětský Den

·tradiční Pařník ve spolupráci DFB a Sektoru 1905

·Letní kino v Ďolíčku

·Pergola před začátkem sezony

Podrobnosti o těchto akcích se dozvíte na webových stránkách klubu a na sociálních sítích.

Stadion:

Akcionáři a Družstvo fanoušků Bohemians si uvědomují, že stadion potřebuje rekonstrukci. Nicméně bez součinnosti s Hlavním městem Praha se velké změny nedočkáme. Proto jsme iniciovali jednání s Magistrátem hlavního města Prahy a MČ Prahou 10, které má za výsledek ustanovení pracovní skupiny řešící rekonstrukci Ďolíčku a přilehlého okolí. V pracovní skupině má své místo zástupce klubu a navíc zde mají svého zástupce i fanoušci z řad DFB. DFB plánuje veřejnou diskusi na téma rekonstrukce Ďolíčku v nejbližších měsících.

Nicméně drobné zlepšení lze očekávat již na začátku nové sezony. V současné době probíhá 2. fáze rekonstrukce sociálního zázemí. Dále v letní přestávce dojde k úpravě sektoru B, vlajkonoši domácí, kde vznikne nově sektor na stání. Všechny tyto úpravy jdou na náklady klubu bez jakékoliv dotace či podpory z veřejných zdrojů.

Mládež:

Po nastartování a výborných výsledcích naší akademie ve Velvarech, za což bychom chtěli hlavně poděkovat řediteli Josefu Dobešovi, se více zaměříme na naši pražskou mládež. Prvními kroky bude kategorie U19, kde pomůžeme finančně, jako akciová společnost, se zajištěním profesionálních trenérů s cílem rychlého postupu zpět do celostátní dorostenecké ligy. Plánem je v nejbližších letech profesionalizace všech kategorií od U15, a aby řízení těchto týmů po sportovní stránce bylo v gesci sportovního ředitele akciové společnosti.

Velké poděkování patří fanouškům. I přes nespočet neúspěchů v letošní sezoně nás podporovali ve velkém počtu a to i na výjezdech. Moc děkujeme za Vaši úžasnou prezentaci nejen při domácích ligových zápasech.

Prožili jsme velmi stresující období a všichni v klubu věříme, a budeme dělat maximum pro to, aby ta následující byla lepší a že cíl, který jsme si stanovili před právě ukončenou sezonou, se nám podaří splnit hned v té další.