Výhru nad Rapidem vystřelili Hronek s Nečasem

Bohemians si připsali druhé vítězství v přípravě. 

Výhru nad Rapidem vystřelili Hronek s Nečasem

Proti Rapidu Vídeň nastoupila Bohemka v obranné trojici s testovaným obráncem Köstlem. Do záložní řady se vrátil Vacek. Útočné trio tvořil Vodháněl, Koubek a další posila Hronek. První velkou šanci měli Klokani. Po deseti minutách se k nadýchanému centru Bartka neprotlačil Koubek, ale Vodháněl už ano, jenže ve skluzu branku z malého vápna přestřelil.

SK Rapid Vídeň - Bohemians Praha 1905
SK Rapid Vídeň - Bohemians Praha 1905
Po rohovém kopu se prodral do příležitosti Köstl, ale defenziva Rapidu střelu zablokovala. Standardní situaci pak nebojácně vybojoval Bartek. První centr Vodháněla byl odvrácen. U toho druhého nechybělo mnoho Köstlovi, aby míč na zadní tyči dorazil do sítě. Ani z této šance tak Bohemians neudeřili. Na střelu si pak naváděl míč Vodháněl, ovšem ránu pravačkou brankář Schrebinger skryl v náruči.

Minutu před poločasem Vacek krásným centrem našel Hronka, který míč tečoval hlavou do sítě, čímž zařídil poločasové vedení Bohemky.
Uběhlo pár minut druhé půle a Klokani se radovali podruhé. Vodhánělův centr hlavou umístil mezi brankářem a tyčí do sítě Hronek a navýšil vedení.

Rapid se snažil o změnu stavu. A dostal okamžitě možnost, když byl nařízen pokutový kop proti Klokanům. K exekuci se postavil Schwab a snížil.

SK Rapid Vídeň - Bohemians Praha 1905
SK Rapid Vídeň - Bohemians Praha 1905
Po hodině hry mohl dvoubrankový náskok vrátit na stranu Klokanů střídající Keita, když se řítil na branku ze strany. Jeho prudkou ránu ovšem brankář bravurním zákrokem nadvakrát zkrotil.

Přes pravou stranu se deset minut před koncem prohnal Marhún, předložil míč Nečasovi, který neměl problém ho doklepnout do sítě a přidat třetí branku. Závěr zápasu zdramatizoval druhou brankou Rapidu dvě minuty před koncem Knasmüllner. Poslední minuty už Bohemians uhájili své těsné vedení a Rapid Vídeň porazili.