Hůlka: Takový nástup musíme využít

Obránce Lukáš Hůlka komentuje duel v Jablonci.

Hůlka: Takový nástup musíme využít

Úvodní ligové utkání popisuje Lukáš Hůlka. Dobrý výkon Bohemians, souboje s Matouškem i jeho pohled na mladého obránce Köstla. Více v rozhovoru.

Bohužel jsme si s Matouškem neporadili...
Jeho statistiky proti nám mluví samy za sebe. Neřekl bych, že nás straší. Jde o situace, které stále dokola řešíme špatně. Přestože se před utkáním na takové situace upozorní, tak tu chybu uděláme. Je smutné, že víme, co nás může ohrozit, ale nedáme si pozor a inkasujeme z první šance.

Mladý útočník hrozí především z protiútoků...
Když jsme vzadu tři, tak o to více bychom prostor Matouška měli zajistit. Co se taktiky týče, tak by tříobráncový systém měl být na něj účinnější. Ale gól nám dal stejně.

Předvedli jsme ovšem slušný výkon...
Hrát takto aktivně nebyl záměr přímo na Jablonec. Takovou tvář bychom chtěli mít. Je škoda, že z tlaku, autových vhazování a rohových kopů se nedokážeme prosadit. Byl to úvod zápasu a gólem bychom jim vzali vítr z plachet. Musíme se naučit takový dobrý vstup využít. Oproti minulé sezoně je situace jiná v tom, že toto byl první zápas. Máme před sebou hodně času k tomu, abychom i tu dobrou hru proměnili v bodové zisky. Nechci to říkat jako alibi. Můžeme se na konci sezony bavit o něčem, o čem úplně nechceme. Musíme se z toho poučit.

Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
Ligovou premiéru za Bohemians si připsal Köstl.
Jsme s ním každý den. Ukazuje nám, že má kvalitu a potenciál. Je to mladý hráč, ale ani já nejsem oproti němu zkušený pardál. Stále musí sbírat zkušenosti. Tohle je pro něj obrovská škola. Věřím, že se ponaučí a už něco takového neudělá. Nepomůže tím týmu, ale ublíží i sám sobě. Rozhodně by neměl věšet hlavu. Když bude v tréninku dále pracovat, tak bude na hřišti zpátky.