Večerní bitva s Plzní

Bohemka se v Ďolíčku utká s účastníkem evropských pohárů.

Večerní bitva s Plzní

O prvním srpnovém víkendu bude v Ďolíčku k vidění třaskavý souboj, neboť Klokani změří síly s českým vícemistrem z Plzně. Tamní celek vstoupil do letošní sezony velmi dobře. Po třech výhrách nad Olomoucí (3:1), Libercem (2:1) a Karvinou (3:2) jsou v těsném závěsu za pražskou Slavií, která drží první místo díky lepšímu skóre. Povedený vstup do domácí soutěže ovšem Plzni zhatilo vyřazení z kvalifikace o Ligu mistrů. V předkole proti Olympiakosu totiž svěřenci kouče Pavla Vrby nejprve v domácím prostředí remizovali bez branek. Ze hřiště soupeře si v úterý odvezli nelítostnou porážku (0:4) a už za týden ve čtvrtek budou v Belgii proti zdejšímu týmu Royal Antwerp bojovat o postup do 4. předkola Evropské ligy.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Viktoria Plzeň přivedla do svého týmu prověřené hráče. Z polské Legie Varšava přišel Adam Hloušek. Středopolař Lukáš Kalvach opustil olomouckou Sigmu. Ofenzivní univerzál Ondřej Mihálik byl zapůjčen z Alkmaaru. Stejnou formou působí v týmu i Christián Herc, který patří anglickému Wolwerhamptonu. Po hostování z Genku se plnohodonotným hráče Viktorie stal i Jakub Brabec.

Někteří hráči kádr opustili, aby měli větší herní vytížení. Mladý Pavel Šulc sbírá ligové starty v Opavě. Klub se po dohodě rozhodl prodloužit hostování Pavla Buchy v Mladé Boleslavi. Do Zlína přestoupil vytáhlý útočník Poznar. Záložník Milan Petržela po skončení smlouvy zamířil do týmu Slovácka. Střední obránce Tomáš Hájek odešel do nizozemského SBV Vitesse. Střední záložník Patrik Hrošovský po kvalifikaci o Evropskou ligu odejde do belgického Genku.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Klokanům se proti Plzni poměrně daří, což potvrdil i Jan Vodháněl: "U nich jsme odehráli hodně slušné utkání. Bylo to něco podobného jako teď proti Příbrami. Hnali jsme se za lepším výsledkem, dokázali vyrovnat, ale pak si nepohlídali závěr utkání a inkasovali gól."

Utkání začíná pod dohledem kamer O2 TV Sport v sobotu v 19:30 hodin. Hlavním sudím bude Karel Hrubeš. Na čarách bude mít asistenty Petra Blažeje a Davida Hocka. Roli čtvrtého arbitra zaujme Ondřej Lech. Na utkání budou přítomni i videorozhodčí. O nejdůležitějších událostech budeme informovat na sociálních sítích. Sdílejte s námi i vaše příspěvky k utkání a připište k nim hashtag #BOHPLZ nebo nás u postu označte.
Na stadion je z bezpečnostních důvodů zakázán vstup s deštníky s hroty.
Hlavním partnerem utkání je Ottova tiskárna.