Srdnatým výkonem vybojovaný bod

Bohemka proti Plzni bojovala a získala bod.

Srdnatým výkonem vybojovaný bod

Do základní jedenáctky proti Plzni se do obrany vrátil Köstl. Spolu s ním i navrátilec Pokorný. Zpět v záložní řadě nastoupil Jindřišek. Na lavičku náhradníků usedl forvard Ugwu z rezervního týmu.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Po třech minutách si první zakončení připsala Plzeň. Centr Kopice hlavičkou lízl Krmenčík a Řezník na zadní tyči hlavičkoval vedle. Na opačné straně se hlavou položil do míče Keita, ale Hruška si poradil. Bohemians záhy zahrozili z rohového kopu. Vodháněl parádním centrem našel Podaného, který o zem hlavičkoval do boční sítě. Po čtvrthodině hry si Vacek narazil míč s Bartkem, avšak jeho ránu srazila plzeňská obrana.

Bohemians byli aktivnější a svého soka vůbec nepouštěli k vlastní šestnáctce. Zároveň své akce dlouho nemohli dotáhnout do zakončení. Až po několika hlavičkových soubojích se do míče pořádně opřel Vodháněl, ovšem branku Hrušky přestřelil. Klokani měli šanci po standardní situaci. Vodháněl z přímého kopu perfektně našel Köstla, který střílel kousek vedle tyče. Po první půli tedy vyprovázel Klokany hlasitý potlesk za aktivní hru, které chyběl pouze gól.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Druhý poločas začal obdobně jako ten první, tedy šancí Plzně. Ve vápně Klokanů se Krmenčík dostal přes Köstla, ale Valeš mu skvělým výběhem míč sebral z nohou. Klokani zahrozili po uplynutí hodiny hry. Do Vodhánělova centru se hlavou položil Hronek, jenže o kousek minul levou tyč branky plzeňského brankáře. Dvacet minut před koncem Kopic podél Valeše dostal míč do branky, ale gól nebyl pro ofsajd uznán.

Na hřiště se pak dostal i útočník Ugwu. Po přistrčení Vaníčka střílel bohužel z ofsajdové pozice do boční sítě. Klokani tak ze souboje s plzeňským vícemistrem odešli se získaným bodem.