Hašek: Dění na hřišti remíze odpovídalo

Trenéři Pavel Vrba a Martin Hašek hodnotí utkání.

Hašek: Dění na hřišti remíze odpovídalo

Bezbrankovou remízu hodnotil nejdříve hostující trenér Pavel Vrba.

"V prvním poločase nás Bohemka přehrávala důrazem, byla lepší, měla i více standardních situací. Nechci přímo tvrdit, že domácí kralovali, ale oproti nám měli ke gólu blíže. Po přestávce se obraz hry otočil. Zlepšili jsme rozehrávku i přechodovou fázi. Z naší strany tam bylo několik situací, které jsme bohužel ve finální fázi nedohráli. Ačkoliv jsme se výrazně zlepšili, tak jsme nedokázali gól dát. Podle průběhu utkání je bezbranková remíza zasloužená," poukázal na rozdílné poločasy.

Plzeň nastoupila s téměř totožnou sestavou jako ve středu proti Olympiakosu: "Díky zkušenostem v takovém nabitém programu vím, že pokud jsou mezi zápasy tři dny, tak není žádný problém. Bylo to vidět i na hřišti. Tempo jsme stupňovali a podle mě byli na tom naši hráči lépe, než ti domácí. Ohledně kondice jsem žádný problém nezpozoroval."

Bohemians znovu ukázali, že na Plzeň hrát umí: "Bohemka se vždycky proti nám zvláštně vyhecuje. Mají obrovskou motivaci. Fanoušci je podporují takovým způsobem, že nechtějí vidět prohru. Domácí utkání odmakali tak, jak se sluší a patří. Za bojovnost a nasazení si Bohemka bod zasloužila."

Po něm hodnotil letošní druhý domácí zápas domácí trenér Martin Hašek.

"Na utkání jsme se těšili, než abychom cítili stres z toho, že hrajeme s takovým kvalitním týmem. Chtěli jsme zvítězit, což se nám nepovedlo. Myslím si ovšem, že hráči ze sebe vydali maximum, čeho byli schopni. Musíme respektovat sílu soupeře. První poločas jsem vnímal tak, že máme ke vstřelení gólu blíž. Po pauze si Plzeň dokázala vytvořit v dlouhých časových úsecích celkem výraznou herní převahu. Měli jsme několik protiútoků, které se daly vyřešit do šance nebo gólu. Když zápas skončil bez branek, tak jsem si řekl, že tomu dění na hřišti odpovídalo," zalitoval nedotažených situací z druhé půle lodivod domácích.

Bohemians - Plzeň 0:0
Bohemians - Plzeň 0:0
Fanoušci v Ďolíčku viděli rozdílné poločasy: "V první půli jsme hráli extrémně fyzicky náročný způsob hry. V té druhé jsme už nedokázali běžeckou kvalitu udržet. Náš presink povolil a hráli jsme trochu na delší hřiště. Je to o psychice, ale i kvalitě soupeře. Rádi bychom odehráli celý zápas takovým způsobem, jakým jsme hráli v první půli. Je potřeba si uvědomit, že enormním běžeckým nasazením, presinkem, poctivými návraty, ochotou hrát rychle kompenzujeme rozdíl v kvalitě."

Střídající hráči mohli v závěru rozhodnout: "Záviška vedl některé ofenzivní akce. Ale on je typem hráče, který potřebuje být v pozici, kdy běží a někdo mu nahraje. Pak šel z levé strany ještě Tonda Vaníček do kličky, za což jsem ho v kabině osobně pochválil, i když se mu nepovedla. Pořád chceme, aby hráči chodili do soubojů jeden na jednoho. Nemůžeme jim pak mít za zlé to, že jim to někdy nevyjde. Měli jsme i možnost Hronkem, když hlavičkoval. Zápas byl plný zajímavých momentů i emocí."