V přestřelce zvítězil Baník

Klokani bohužel odjíždějí z Ostravy bez bodů.

V přestřelce zvítězil Baník

Hned v úvodu si první střelu připsal domácí Baník. Pravý obránce Fillo odcentroval levačkou před branku, na přední tyči se položil hlavou do míče Hrubý, ovšem pozorný Valeš balon chytil.

Po čtvrthodině hry Jindřišek předskočil Smolu, ve středu hřiště našel Vodháněla. Křídelník Klokanů okamžitě z prvního doteku posunul míč do šestnáctky domácích Hronkovi, který prostřelil Budinského.

Ostrava srovnala stav o pár minut později. Fillo si na pravé straně připravil míč na centr, našel ve vápně volného Kuzmanoviče a forvard domácích přesnou střelou k tyči vyrovnal stav utkání.

Domácí měli šanci o chvilku později. De Azevedo pravačkou odcentroval do šestnáctky, avšak Smola hlavou poslal balon kousek vedle levé tyče Valešovy branky.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Po rohovém kopu se strhl na malém vápně před brankou Bohemky závar. Obránce Šindelář byl nejdůraznější, když se po zasažení míče začal se svými spoluhráči radovat. Podle hlavního sudího skutečně míč přešel brankovou čáru a Baník tedy vedl. Ve zbytku prvního poločasu si ani jeden z týmů výraznější šanci nevypracoval. Takže Klokani odešli do kabin s jednobrankovou ztrátou.

Do druhého poločasu Bohemka nastoupila bez Hronka. Jeho místo zaujal Vaníček. Příležitost k navýšení náskoku měl Baník. De Azevedo se proháčkoval na hranici šestnáctky, ovšem jeho ránu parádním zákrokem vyrazil Valeš. Levý záložník domácích zkoušel štěstí z střelou ze střední vzdálenosti i později, ale branku minul.

Pěkným průnikem do vápna se po hodině hry prezentoval Vodháněl, ovšem cestu mu za cenu faulu zkřížil Fillo. Hlavní rozhodčí po faulu domácího zadáka nařídil pokutový kop pro Klokany. Na starost si penaltu vzal Vacek a s přehledem vyrovnal.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Téměř okamžitě vedl akci domácích De Azevedo, přihrál Kuzmanovičovi a domácí forvard přesnou střelou vrátil vedení na stranu Ostravy. Po pěti minutách centroval z levé strany Fleišman, ve vápně nejvýše vyskočil Smola, který přidal hlavou čtvrtou branku.

Bohemka mohla snížit. Do jemného obloučku Vacka se hlavičkou položil Keita, jenže trefil bohužel jen tyč. Bohemians tak v přestřelce proti Baníku neuspěli.