Dramatický postup do třetího kola

Bohemka ve druhé půli otočila stav zápasu a v poháru jde dál.

Dramatický postup do třetího kola

V Zápech vyběhli Klokani v rozestavení se třemi obránci. Spolu s Hůlkou nastoupili Köstl se Šmídem. Pozice halfbeků zaujali Bederka se Schumacherem. Vykartovaného Vacka nahradil ve středu zálohy Rada. Na hrotu útoku dostal šanci Ugwu, kterého ze stran podporovali Nečas s Vaníčkem.

První šanci měla Bohemka, ale se zakončením Bederky po Radově centru si brankář Soukup poradil. Za šestnáctkou se poté do míče opřel Nečas, ale gólman Záp si poradil. Střel Klokanů přibývalo. Schumacherův přízemní centr propadl na hranici šestnáctky k Bederkovi, jehož střela levačkou letěla nad branku. Šanci ke skórování měl Nečas, avšak proti jeho ráně se vytáhl domácí gólman Soukup a míč vyrazil.

SK Zápy - Bohemians Praha 1905
SK Zápy - Bohemians Praha 1905
Pár minut před poločasovou pauzou byl za vápnem Záp faulován Nečas a rozhodčí odpískal přímý kop. Jakub Rada si postavil míč a orazítkoval břevno, ale balon se odrazil zpět do hřiště, kde si ho našel Jindřišek a hlavou zajistil Klokanům poločasové vedení.

Do druhé půle Vodháněl vystřídal Vaníčka. Okamžitě po minutě na hřišti prošel přes dva protihráče, ale jeho střílený centr jen proletěl kousek vedle levé tyče domácí branky. Domácí tým měl šanci po rohovém kopu Haška, ale Jelínkova hlavička letěla nad Valešovu branku. O pouhou minutu později pálil tvrdě Koutenský, ovšem brankář Klokanů balon dokázal vyrazit pryč.

Na druhé straně mohli Klokani zvýšit. Rada pěkným obloučkem našel na pravé straně Bederku, ale po jeho přesné přihrávce zakončil Ugwu jen kousek vedle tyče.

SK Zápy - Bohemians Praha 1905
SK Zápy - Bohemians Praha 1905
Po hodině hry vznikl ve vápně Klokanů závar. Domácí se dostali ke střele, kterou srazil Hronek rukou a pískala se penalta pro domácí. Exekuce se ujal Pavel Hašek a srovnal stav zápasu. Bohužel bylo vzápětí ještě hůře. Nejprve Hašek napálil centr z rohu velkého vápna, ale trefil pouze tyč. Balon přiletěl do vápna Bohemians okamžitě zpět, na malém vápně ho do branky dopravil ve skluzu Matějka, čímž poslal Zápy do vedení.

Srovnat mohl Ugwu, ale po kličkované ve vápně střílel vedle. Bohemians se mohli radovat po chvíli. Schumacher krásným centrem oslovil střídajícího Keitu, který hlavou míč poslal na zadní tyč a vyrovnal. A za dalších deset minut byl dokonán obrat. Ugwu uplatnil svůj důraz před brankou a podařilo se mu míč procpat až do sítě.
V úplném závěru měl možnost k navýšení náskoku Keita, jenže bránící hráč na brakové čáře zachránil domácí celek od čtvrté inkasované branky. Klokani zvládli drama ve druhém poločase. Díky rychlému obratu tak postoupili do dalšího kola MOL Cupu.