Na nejdelší výjezd do Karviné

Po reprezentační přestávce Klokany čeká cesta k hranicím s Polskem.

Na nejdelší výjezd do Karviné

Po reprezentační přestávce čeká Klokany daleký výjezd. Představí se totiž na stadionu Karviné, kde budou usilovat i o první venkovní bodový zisk. Na aktuálně patnáctý tým ligové tabulky čekal těžký vstup do soutěže, což se i podepsalo při čekání na první body. Po úvodní těsné porážce v Mladé Boleslavi (0:1), domácí prohře s posíleným ostravským Baníkem (1:2) a neúspěchu v Plzni (2:3) přišel první bod překvapivě proti Slavii Praha (0:0), jakožto aktuálnímu mistrovi tuzemska. Remízu si svěřenci trenéra Františka Straky odvezli z Olomouce (1:1), ale následně si z Karviné všechny body odvezl Liberec (0:1). Karvinští se dočkali až v sedmém kole, když jednoznačně vyhráli na půdě Zlína (4:1). Před reprezentační pauzou v duelu týmů ze spodku tabulky odjeli z Teplic s bodem za bezbrankovou remízu (0:0). Bohemians na zápasy v Karviné z minulé sezony vzpomínají v dobrém. V březnu zvítězili po skvělém prvním poločase, v němž třemi góly rozhodli o výhře (3:0). V rámci nadstavbové části získali veledůležité a potřebné body za těsné vítězství brankou Jindřiška (1:0).

Karviná v baráži uhájila prvoligovou příslušnost, jenže v letním období přišla o klíčové hráče. Středopolař Lukáš Budínský odešel do Mladé Boleslavi. Spolu s ním i silný útočník Tomáš Wágner, jenže ten nedávno odešel na hostování do Zlína. V klubu už nepokračují Benjamin Čolič, Lazar Djordjevič, gólman Martin Berkovec a Bojan Letič. Záložník Dramé odešel do kádru Příbrami.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
Do týmu přišel Marek Hanousek z Dukly Praha, která sestoupila do druhé ligy. Zpět do české ligy se vrátil obránce Matúš Čonka. Na post hrotového útočníka přišel Michal Petráň z Pardubic. K němu byl zapůjčen Jakub Šašinka z ostravského Baníku. Ze Sparty přestoupil Vukadin Vukadinovič. Defenzivu posílil obránce Gigli Ndefe z nizozemského RKC Waalwijk. Do středu obrany přišel vysoký stoper Martin Kouřil. Post týmové jedničky v brance si zejména výkonem proti Slavii vydobyl Libor Hrdlička. V minulém týdnu ještě zvýšil konkurenci v útoku Stivan Petkov.

Záložník Kamil Vacek očekává odlišný průběh hry: "Myslím si, že se ten zápas bude diametrálně lišit od těch, které jsme u nich na jaře odehráli. Při březnovém duelu už bylo jasné, že Karviná bude v té spodní skupině. My jsme vstřelili rychlé tři góly a vyhráli. Nyní je situace odlišná, protože poslední dvě kola karvinští neprohráli. Dokázali doma obrat o body i Slavii a vyhrát ve Zlíně. Máme k soupeři respekt, ale potřebujeme přivézt body ze hřiště soupeře. Uděláme všechno pro to, abychom náš cíl splnili."

Karviná se prezentuje bojovným fotbalem: "Je na nich znatelně vidět rukopis trenéra Františka Straky. Trenéři nás na ně připravovali. Hrají s obrovským nasazením, podle mě i na limitu svých možností. Je to patrné na každém souboji. Pro nás bude nejdůležitější se jim vyrovnat v nasazení, abychom my byli důraznější. Věřím tomu, že vše bude dle našeho přání a nenecháme se zbláznit jejich napadáním a agresivitou. Sprintují klidně i třikrát po sobě a snaží se donutit svého protivníka udělat chybu. Musíme hrát zodpovědně, nedostat nějaké blbé góly a držet se našich silných stránek."
Středopolař Klokanů bude moci i potkat svého bývalého spoluhráče: "Ve velké pohodě hraje Ba Loua. Přes něj jde většina útočných akcí. Minimálně je v nich nějakým způsobem "namočený." Vyzdvihl bych i Martina Bukatu, kterého jsem zažil v Gliwicích. Minulou sezonu byl ještě nerozehraný, protože se vrátil z Itálie, kde moc nehrál. Branku umí jak dát, tak i připravit."
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
Bohemka bude chtít prolomit bodový půst na venkovních hřištích: "Trenér Hašek je takový, že nám říká věci na rovinu. Myslím, že by to tak mělo být. V těch venkovních zápasech jsme to nezvládli na hřišti my hráči. Česká liga je natolik vyrovnaná, že jsme schopni porazit kohokoliv, jenže stejně tak můžeme kdykoliv body ztratit. Jakmile nejdeme do utkání na 110% a neplníme dopředu nastavenou taktiku, tak prostě ty body vozit nebudeme. Trenér se nás snažil hlavně upozornit na to, abychom nepolevili a hráli naplno. Ve venkovních utkáních mu to chybělo. To je hlavní věc, kterou v Karviné musíme změnit."    

Zápas v Karviné se hraje v neděli od 15:00. Sledovat ho budete moci v přímém přenosu na O2 TV. Hlavním sudím bude Emanuel Marek. Na čarách mu budou asistovat Petr Blažej s Janem Váňou. Čtvrtým sudím bude Ondřej Cieslar. Na sociálních sítích budeme informovat o nejdůležitějších momentech zápasu. Duel po jeho skončení shrneme v reportáži. Příspěvky z utkání s námi sdílejte označením našeho profilu nebo připsáním hashtagu #KARBOH. Z Prahy můžete vyrazit přímým spojem (EC 141 Ostravan) v 8:24. Do Karviné dorazíte ve 12:14. Na zpáteční cestu je možné využít z Karviné spoj LE 1359 Leo Express v 18:03, který vás doveze do Českého Těšína (příjezd v 18:20). V 18:41 vyjede SC Pendolino Košičan do Prahy, kam dorazí ve 22:19.