Hašek: Takový zápas jsme neměli prohrát

Trenéři Martin Hašek a Stanislav Hejkal hodnotí páteční duel.

Hašek: Takový zápas jsme neměli prohrát

Utkání hodnotil hostující trenér Martin Hašek.

"Poprvé jsme letos hráli od začátku v rozestavení s duem typických útočníků. První poločas vyzněl víceméně jednoznačně pro nás. Měli jsme větší pohyb, získávali odražené míče a smysluplně kombinovali. Vytvořili jsme si dostatek příležitostí k tomu, že gól by mohl být otázkou času. Úplně největší šanci jsme prováhali hned v první minutě. V kabině jsem klukům řekl, že je úplně jedno, jak jsme v první půli hráli. O osudu rozhodne druhý poločas. Nikoho nebude zajímat obraz hry před přestávkou. Zhruba patnáct minut po příchodu z kabin jsme měli hru pod kontrolou. Stoprocentní šanci měl Ugwu. Uvolnil se excelentně jako hráč evropské třídy, jenže vystřeli jako dorostenec. Postupně jsme začali uvadat kondičně, nezískávali druhé míče ve středu pole. Kuba Rada hrál letos od začátku úplně poprvé. Odpadl nám i Vodháněl, který měl přes týden lehkou virózu a dvakrát chyběl na tréninku. Síly mu došly dřív, než by tomu bylo jinak," popisoval tendenci výkonu svého mužstva.

Teplice - Bohemians 1:0 (0:0)
Teplice - Bohemians 1:0 (0:0)
Kouč Klokanů se vyjádřil i k nezdarům na venkovních hřištích: "Mužstvo stále za pochodu dohání určité resty. Ještě si to úplně nesedlo. Oproti loňské sezoně nejsme tak rychlí a přímočaří. Ovšem tento výkon by na body stačit měl, pokud bychom proměnili šance. Zapracování do fáze, aby hráči byli v TOPu nějakou dobu trvá. My ještě v takovém stádiu nejsme. Dokážeme bodovat v zápasech s podporou domácích fanoušků, ale toto byl nadějný výkon. Při takových výkonech body přijdou. Samozřejmě musím odmyslet fakt, že jsme kondičně odešli. Někteří hráči jsou teď zranění a chybí nám. Asi už neuděláme venku tolik bodů jako v minulém ročníku, kdy jsme byli extrémně úspěšní. Nyní se nám daří na domácím stadionu výrazně lépe. Chtěli jsme se tímto zápasem dostat v tabulce pravdy na nulu, před utkáním jsme měli -3. Další šanci budeme mít za týden v Budějovicích."

Poté hodnotil duel i domácí kouč Stanislav Hejkal.

"Vstoupili jsme do zápasu nervózně, neboť jsme si pamatovali na poslední vzájemné utkání. To odstartovalo naše problémy v závěru loňské sezony. Bohemka byla silnější na míči, lépe kombinovala a měla větší šance. Jedna byla hned někdy v desáté sekundě, což by se nám stávat nemělo. Naši útočníci vysoko presovali, ale obrana nestlačovala prostor, takže vznikal mezi těmi řadami velký prostor. Z toho profitovali Rada s Jindřiškem. Navíc se nám zranil Ljevakovič. Měl jsem připravenou variantu, že zkusím Paradina na stopera. Na hru Bohemky jsme reagovali tím, že jsme se zatáhli do bloku a nenapadali. Kreativní hráči Bohemians tak měli méně míčů. Vyjížděli jsme z bloku a byli druhou půli nebezpečnější. Jako trenéra mě takové vítězství ohromně těší," přiznal převahu Klokanů v prvním poločase.