Vítězství na horké půdě Zbuzan

Bohemka zvítězila v penaltovém rozstřelu.

Vítězství na horké půdě Zbuzan

Ve Zbuzanech vyběhli v sestavě rezervy i Ugwu, Vondra, Bederka, Köstl, Le Giang a Záviška. Domácí se malou chvilku po úvodním hvizdu dostali do vedení. Zkušený Lička překonal vybíhajícího Le Gianga a Klokani museli dotahovat.

Bohemians byli od té chvíle lepším týmem a dostávali se do zakončení. Po rohovém kopu střílel Osmančík, ale Víšek si na brankové čáře poradil. Následně si Ugwu parádně na prsa zpracoval centr Nátra a krásnou ránou pod břevno vyrovnal. O dalších sedm minut později sklepl Köstl centrovaný míč na Ugwa, který z prvního doteku střelou pod břevno otočil stav zápasu.

FK Zbuzany1953 - Bohemians Praha 1905 B
FK Zbuzany1953 - Bohemians Praha 1905 B
Bohemka měla i další šanci, ale Ugwu si potřetí na Víška nepřišel. Obrovskou šanci na vyrovnání měly Zbuzany. Exklokan Kostka už na malém vápně střílel zcela osamocen, jenže Le Giang ho fantastickým zákrokem vychytal, když nohou míč vykopl pryč.

Chvilku před poločasem se domácí dočkali, když se pěknou střelou na zadní tyč trefil Přeučil. Ovšem Bohemka okamžitě odpověděla. Osmančík byl důrazný v souboji v domácí šestnáctce, přistrčil balon Bunešovi, který zamířil přesně na přední tyč, čímž vrátil Klokanům poločasové vedení.

Po přestávce šel domácí celek za vyrovnávacím gólem. Spolehlivá obrana s Le Giangem v zádech ovšem nedovolila Zbuzanům si vytvořit příležitost. Ze střední vzdálenosti střílel Přeučil, ale nad branku. Naopak navýšit náskok mohl Záviška, ale bohužel z dobré pozice branku minul. Po rohovém kopu hlavičkoval domácí Přeučil, avšak Le Giang skvěle konečky prstů balon vyškrábl nad břevno.

FK Zbuzany1953 - Bohemians Praha 1905 B
FK Zbuzany1953 - Bohemians Praha 1905 B
Le Giang podržel svůj celek i v závěru, když nebezpečnou Ličkovu přihrávku na volné spoluhráče vystihl a zneškodnil. V nastaveném čase hlavní rozhodčí nařídil nesmyslně penaltu pro domácí, kterou Přeučil proměnil a poslal zápas do penaltového rozstřelu.

V první sérii Le Giang vychytal zkušeného Ličku a domácí Víšek hostujícího Buneše. Ve druhé uspěl Trýzna i Bederka, stejně tak ve třetí Matějka s Köstlem. Famózní zákrok ukázal poté Le Giang proti Přeučilovi, kterému penaltu vykopl nohou a Bohemku do vedení posunul s přehledem Le Tuan. V páté sérii domácí vyrovnali, ale Ogiomade proměněnou penaltou zajistil Klokanům druhý bod.