Le Giang: Čisté konto potěší každého brankáře

Brankář Patrik Le Giang popisuje duel se Slováckem.

Le Giang: Čisté konto potěší každého brankáře

Patrik Le Giang komentuje utkání se Slováckem, ve kterém si připsal druhé čisté konto. Popsal i své dosavadní tři starty. Více v rozhovoru.

Vychytal jsi druhé čisté konto, ale výsledek je pro nás spíše zklamáním...
Po zkreslené porážce na Spartě jsme se chtěli i proti Slovácku dostávat do šancí. Čisté konto potěší každého brankáře, jenže tentokrát máme nulu na úkor výsledku. Raději bych vyhrál 2:1, než vychytanou nulu za remízu 0:0.

Proti Slovácku se nám nedařilo si vypracovat tolik příležitostí.
Jsou v laufu a hrají velmi organizovaně. Podle mě si k nám přijeli pro bod, což se jim nakonec podařilo. Alespoň já si myslím, že to byl jejich cíl, který splnili. Bohužel jsme nedokázali vstřelit gól. Měli jsme více ze hry, do šestnáctky létalo množství centrů.

Ve dvou domácích zápasech jsi nedostal gól. Který byl pro tebe náročnější?
Co se týče situací ve hře, tak jsem měl teď určitě více práce oproti Opavě. Před dvěma týdny jsem měl premiéru, ale se Slováckem už to byl třetí duel, takže to maličko vnímám tak, že nějakou zápasovou praxi mám.

Na Spartě jsi sice dostal čtyři góly, ale byl jsi téměř bez možnosti jim zabránit. Navíc jsi vychytal ve stoprocentní šanci Haška. Jak ses s tím srovnával?
Určitě mě to zamrzelo. Dostal jsem čtyři góly a ani si pořádně nesáhl na míč. I to patří k brankářskému řemeslu. Je třeba to přijmout a dále pracovat. Druhý den jsem se už soustředil na další utkání.